Webshop innstillinger

Endret Fri, 22 Sep 2023 ved 03:05 PM

Denne artikkelen beskriver de ulike innstillingene som berører nettbutikken.

Du finner Webshop Innstillinger i hovedmenyen under Webshop:

Under Webshop innstillinger finner du tre hovedfaner:

Innstillinger: Fanen der de fleste innstillinger ligger og kan justeres

Filutforsker: Under denne fanen lastes det opp bilder og filer (filene må også gjøres webaktive her)

Avansert: For utviklere - Må ikke røres

Innstillinger:

• Bakgrunnsbilde: Bilde som vil legge seg på nettbutikkens hovedbakgrunn
  • Mangler bilde: Et felles bilde som kommer opp på alle varer som mangler produktbilde
  • Logo: Bedriftens logo, som vil vises øverst i venstre hjørne på nettbutikken
  • Vannmerke: Et bilde som vil legge seg over alle produktbilder - NB! Må være delvis transparent.

For å få frem bilder i nedtrekksmenyen må de først lastes opp i filutforskeren, og gjøres webaktive.

• Vis "Mine kjøretøy" på minside: Om kundene skal ha tilgang til å se oversikt over individer de er eier av på minside.
  • Tillat nye kunder å registrere seg i webshop: Åpner for at kunder kan registrere seg selv som ny kunde i nettbutikken
  • Tillat registrering av kunder uten adresse: Åpner for at kunder kan registrere seg uten adresse.
  • Vis ønskeliste i webshop: Gir kundene mulighet til å favorisere varer
  • Krever innlogging: Stenger alt innhold for gjestebrukere
  • Vis kun ordre per profil: Brukes dersom Q3-klienten er satt opp med ulike profiler/webshopper, og man kun ønsker å se ordre for den respektive profilen.
  • Bruk dagens dato som leveringsgrunnlag: Vil benytte dagens kalenderdato som leveringsgrunnlag for ordren.
  • Innloggingsmetode: Om man vil benytte Standard innlogging eller innlogging med  Autentiseringskode
  • Artikkel for tilpasset registreringsskjema: Artikkel med skjema som kan knyttes til ved ønske om et tilpasset registreringsskjema for nye kunder.
  • Artikkel for "kontakt oss" skjema: Artikkel med skjema som kan knyttes til ved ønske om et tilpasset kontakt-skjema på varer.
  • Legg i handlevogn: Hvem som skal få legge varer i handlevogn. Vil sperre for salg dersom man er gjest, hvis innstillingen settes til Kun innloggede brukere. Får da opp en Kontakt oss knapp på varer frem til man logger inn.
  • Kunde: Malkunde kan legges til her. Alle nyregistrerte kunder vil da følge denne malkunden.
  • Nettbutikk:

• Klikk og hent aktivert: Hvem Klikk og hent funksjonen skal være tilgjengelig for.
  • Tillat bestillinger for varer som ikke er på lager: Om du vil tillate at varer som ikke er på lager skal være tilgjengelige for Klikk og hent.

• Finansieringsmodul: Om du vil at varer skal vises med delbetaling/finansiering
  • Rentesats: Hvilken rentesats beregningen skal benytte
  • Finansieringsperiode (i år): Hvor mange år som skal være mulig å vise med delbetaling

• Modellsøk: Hvem som skal ha tilgang til modellsøket
  • VIN Søk: Hvem som skal ha tilgang til VIN-søket
  • Bruk manuell sortering:

• Vis varegrupper i filter: Om du vil at varegruppene i seg selv skal være filtrerbare

• Reserver antall på ordrelinje umiddelbart når ordren bekreftes: Om ordrelinjen skal bli reservert ved bekreftelse av ordren, eller ikke.
  • Bruk automatisk "Overført til"-varer når varer legges til i handlekurven: Vil føre til at nettbutikk-ordre alltid overfører til nye varenummer ved bruk av varekoblingen "Overført til".

• Vis antall-velger på vare: Om du vil at antallvelgeren skal være tilgjengelig på varekortet (ikke bare i handlekurven)
  • Vis varekoblinger på vare: Om du vil at varekoblinger av typen sett og komponenter skal vises nedover på varekortet, i tillegg til på egen fane (Består av)
  • Vis vare søk: Hvem som skal ha tilgang til varesøket
  • Vis varer og varegrupper: Hvem som skal ha tilgang til varer og varegrupper
  • Vis varenummer: Hvem som skal se varenummer
  • Hurtigkasse: Hvem som skal ha tilgang til funksjonen "Hurtigkasse"
  • Vis lagerstatus: Hvem som skal se lagerstatus på varer
  • Inkluder størrelsesfelter fra vare som egenskaper: Om du vil inkludere felter fra vareinfo som høyde, lengde, bredde, vekt som egenskaper på varen.

• Kort beskrivelse: Om du i vareutlistingen på en varegruppe ønsker å vise kortteksten til varene
  • Søk i kort beskrivelse: Om kortteksten skal være søkbar i søkefeltet
  • Vis antall-velger i varelisten: Om du i vareutlistingen på en varegruppe ønsker å vise antall-velger på varene
  • Kolonner for fokuslister: Hvor mange fokusvarer som skal være i bredden
  • Vis egenskaper i liste: Hvem du vil vise egenskaper for, i vareutlistingen
  • Antall egenskaper i liste: Hvor mange egenskaper du vil inkludere på varene, i vareutlistingen
  • Kolonner for varelister: Hvor mange varer som skal opptre ved siden av hverandre i bredden
  • Kolonner for varelister små enheter: Hvor mange varer du vil vise i bredden på små enheter (mobil og nettbrett)
  • Skjul varer som ikke er på lager: Om du vil fjerne varer som er utsolgt fra nettbutikken
  • Vis prisfilter: Om du vil tillate bruker å kunne filtrere på pris i en varegruppe

• Bare vis varegrupper som har varer: Varegrupper uten varer vil bli borte fra nettbutikken
  • Avgrens varegrupper for kundekategorier: Kun varegrupper som ligger under "Tillatte varegrupper" på en kundekategori vil bli vist for kunden.

• Priser - Varelister og detaljer: Hvordan pris skal vises på varelister og detaljer
  • Priser - Min side: Hvordan pris skal vises på kundens minside
  • Kundespesifikke priser: Kunden vil se sine kundespesifikke priser i nettbutikken
  • Skjul priser for gjestebruker: Priser vil bli skjult for alle som ikke er logget inn
  • Tillat bruker å endre visning av pris: Tillater kunde å endre visning av eks mva/inkl. mva
  • Rabattkoder: Hvem som skal ha mulighet til å benytte seg av Webshop rabattkoder
  • Beløp inkl. mva før fri frakt: En total ordresum som vil gi fri frakt.

• Lagerstatus-tekster: Tekst og ikoner som vil vises på varers lagerstatus