Oppsett av "Klikk og hent" i nettbutikken

Endret Fri, 26 May 2023 ved 01:23 PM

For å sette opp Klikk og hent i din nettbutikk kan du følge disse stegene:

1. Opprett en ordretype som heter "Nettbutikk - Klikk og hent"
  2. Opprett en ordremal som har denne ordretypen "Nettbutikk - Klikk og hent"
  3. Sett opp ordremal "Nettbutikk - Klikk og hent" for ordretype Webshop (Klikk og hent) i Klientinnstillinger
  4. Aktivere "Klikk og hent" i Webshop Innstillinger

1. Opprett en ordretype som heter "Nettbutikk - Klikk og hent"

Gå til hovedmenyen og åpne "Ordretype". Opprett en ny ordretype ved å klikke på +.

Husk å lagre når du er ferdig med å legge inn navn og hvilke innstillinger som skal gjelde for denne ordretypen.

2. Opprett en ordremal som har denne ordretypen "Nettbutikk - Klikk og hent"

Du må nå knytte ordretypen til en ordremal, slik at systemet forstår at denne ordretypen skiller seg fra andre.

Gå til hovedmenyen og åpne "Ordresøk". Opprette en ny mal ved å for eksempel hente en annen mal du kan redigere (i dette eksempelet henter vi ordremal "Nettbutikk", slik at vi kan endre denne).

Den nye malen gir du den nye ordretypen: "Nettbutikk - Klikk og hent".

Lagre mal ved å gå til hamburgermenyen og velge "Lagre som mal"

Den nye malen kaller du for eksempel "Nettbutikk - Klikk og hent".

3. Sett opp ordremal "Nettbutikk - Klikk og hent" for ordretype Webshop (Klikk og hent) i Klientinnstillinger

Deretter må vi fortelle systemet at ordre av typen "Klikk og hent" skal følge ordremalen med samme navn.

Dette gjøres i Klientinnstillinger under fanen Salg.

Her setter du Webshop (Klikk og hent) til å følge malen du nettopp opprettet "Nettbutikk - Klikk og hent".

Husk å lagre.

4. Aktivere "Klikk og hent" i Webshop Innstillinger

Deretter må vi aktivere "Klikk og hent" ordre i nettbutikken. Dette gjøres i menyen for Webshop innstillinger

Husk å lagre.

Når dette er gjort vil kundene få opp et valg på varer i nettbutikken, som heter "Klikk og hent". Ordre som kommer inn via "Klikk og hent" vil da komme inn med ordretype "Nettbutikk - Klikk og hent".

Du kan også sette opp at kundene får SMS-varsling når disse ordrene er klare til henting.