Kundefaner

Endret Tue, 13 Jun 2023 ved 10:40 AM

Denne artikkelen beskriver de ulike kundefanene som finnes inne på et kundekort.

Diverse

Dette feltet står du fritt til å bruke til det du måtte trenge. Diverse informasjon vedrørende kunden som er greit for deres ansatte å kjenne til, kan registreres her.

Er det informasjon her som er veldig viktig kan denne flagges. Det gjøres ved å klikke på flagget til venstre slik at dette blir rødt.

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, Font, nummer

Automatisk generert beskrivelse

Når denne siden er flagget, så vil informasjonen som står på Diverse-fanen vises ved opprettelse av ordre på kunden.

Filutforsker

Her kan du lagre dokumenter som bilder, e-post, pdf-filer etc. som tilhører kunden.

Individer

Under fanen Individer vises en oversikt over de individene som eies av kunden.  Individet må opprettes på kunden før det kan knyttes ordre til individet.

For en internkunde er det alle individene som finnes på lager som legges inn her.  For mer informasjon om lager for individer se her.

Kategorier

Grupperes kundene i forskjellige kategorier, legges dette inn her. Klikk Legg til for oversikt over kategorier. Marker ønsket kategori og klikk ‘Legg til’. For å tilføre en ny kategori, klikk Legg til inne i kategorioversikten og fyll inn navn og kode.

Husk å lagre.

Kontakthistorikk - kunde

På kundekortet under fanen "Kontakthistorikk" kan du legge til korrespondanse og dialog som er holdt med kunden utenom det som er generert direkte/automatisk fra systemet. Dette gjør at du og dine ansatte enkelt kan holde oversikt over hva som har blitt sagt og gjort.

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, nummer, Font

Automatisk generert beskrivelse

Trykk på + for å legge til en ny kontakthendelse. Det kan for eksempel være en telefonsamtale du har hatt med kunden, eller en dialog på epost. Her kan du fylle inn informasjon som er nyttig å vite for andre ansatte i bedriften din, og informasjon som er kjekk å lagre på kunden til senere.

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, nummer, Font

Automatisk generert beskrivelse

Når du klikker på "Lagre" legger denne seg til som en egen post under Kontakthistorikk som alle ansatte kan se tilbake på.

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, nummer, programvare

Automatisk generert beskrivelse

Kontaktpersoner

Kundens kontaktpersoner registreres her. I feltene Stilling og Mottaker av er det rullegardinmeny med forhåndsdefinerte valg.

Leveringsadresser

Har en kunde flere avdelinger på forskjellige adresser, kan disse adressene registreres her. Ved å registrere alternative adresser til kunden her, kan du enkelt endre fakturaadresse på ordre ved behov.

For å legge til nye adresser, klikk Legg til (legg til)  eller Meny-knapp (meny-knappen) og velg ‘Legg til’.

For å slette en adresse; marker adressen som ønskes slettet og klikk meny-knapp og ‘Slett’.

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, Font, Rektangel

Automatisk generert beskrivelse

Oppgaver

Dette er ett sentralt system i Quick3 for blant annet kundeoppfølging. Her kan det logges en detaljert beskrivelse av jobb som skal utføres og hva som gjøres underveis., samt kundekontakt, dokumenter etc.. Det kan stemples tid på oppgavene for dokumentering av medgått tid på jobb som er utført. Dette systemet kan også brukes som ett internt oppfølgingssystem.

Hvordan opprette ny oppgave, klikk her.

Hemmeligheter

Sikker lagring av tekstdata med tilgangslogger og passord-bekreftelse.

Hvordan legge til ny hemmelighet:

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, line, Font

Automatisk generert beskrivelse

1. Trykk på pluss-knappen og før inn navn på hemmeligheten. Om ønskelig kan du legge inn en merknad for mer utfyllende informasjon.
  2. Angi Type om dette for eksempel er et TeamViewer brukernavn og passord. Da vil du ha muligheten til å automatisk åpne TeamViewer med brukernavn ferdig utfylt, og passordet klart i utklippstavlen din.
  3. Selve hemmeligheten kan være en hvilken som helst tekst. Denne vil krypteres med en sterk AES 256-bit algoritme ved lagring. Denne krypteringen er i tillegg til eksisterende kryptering av all dine data i Quick3.
  4. Huk av for "Krever passord-bekreftelse" om du ønsker at den som henter ut hemmeligheten skal bekrefte sitt Quick3 passord først. Dette gir deg et ekstra lag sikkerhet ved behov.

Hvordan vise hemmelighet:

Trykk på knappen for "Kopier hemmelighet til utklippstavle" eller knappen for "Vis hemmelighet". Om hemmeligheten krever passord-bekreftelse må du skrive inn ditt Quick3 passord før du får ut hemmeligheten. Alle forsøk på uthenting av hemmeligheter blir logget.

Tilgangstyring

Om du ønsker kan du begrense hvilke ressursgrupper som har tilgang til hemmeligheter via Tilgangstyrings-vinduet fra hovedmenyen i Quick3. Pr nå er det ikke mulig å styre på ressursnivå hvem som har tilgang til en hemmelighet.

Annet

• Av hensyn til sikkerheten er det ikke mulig å endre på eksisterende hemmeligheter.
  • Ved sletting vil tilgangsloggen bevares. På den måten er det ikke mulig å skjule at man har hentet ut en hemmelighet.
  • Ved oppretting av hemmeligheter med Type TeamViewer vil du måtte skrive inn passord og brukernavn i to separate felter slik at disse kan hentes ut igjen hver for seg. Når du velger å åpne i TeamViewer vil den automatisk føre inn brukernavnet, men passordet blir kopiert inn i utklippstavlen slik at dette må limes inn manuelt.

Ordre

Oversikt over samtlige ordre på kunden; åpne, ikke fakturerte ordre. Hvordan opprette ordre, klikk her.

Et bilde som inneholder tekst, line, nummer, Parallell

Automatisk generert beskrivelse

Rapporter - kunde

På kundekortet finnes det en fane som heter "Rapporter".

Her lagres blant annet salgshistorikk på solgte varer og annen statistikk knyttet til kunden.

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, nummer, programvare

Automatisk generert beskrivelse

Styring

Her registreres de ønskede betingelsene for kunden, som; betalingsbetingelse, mva-kode, eFaktura ref., hovedbokskonto etc. Ønsker kunden samlefaktura, er en kunde som ikke skal ha fakturagebyr, eventuelt skal blokkeres eller er en  ‘problemkunde’ merkes dette med en hake.

Under Utskriftsdestinasjon settes det opp hvor utskriften skal rutes; til printer, epost, eFaktura kunde eller eFaktura bedrift.

Faktura pr. epost krever at det i tillegg settes opp en kontaktperson som er mottaker av fakturaen, slik;

Et bilde som inneholder tekst, programvare, skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

Klikk på søke-knappen søkeknapp for å få opp alternativer på de forskjellige valgene som konto, bokføringsregel, valuta, utskrifts destinasjon, bet.betingelse og språk.

Valg av språk på kunden er med på styre språk på utskrevet ordre og faktura.

Et bilde som inneholder skjermbilde, tekst, programvare, Multimedieprogramvare

Automatisk generert beskrivelse

Husk å lagre etter endringer.

Et bilde som inneholder Rektangel, skjermbilde, tekst, design

Automatisk generert beskrivelse

Tilbud

Komplett oversikt over tilbud til kunde. D-klikk for å åpne tilbudet.

Opprett nytt tilbud ved å klikke på
Legg til høyre i bildet.

tilbudmeny

Hvordan opprette tilbud, klikk her.