Remittering: Registrere remitteringsposter

Endret Mon, 23 Sep 2019 ved 09:38 AM

Remitteringsposter opprettes automatisk ved bokføring av inngående faktura.

Forutsetter at leverandøren har de rette innstillingene som bl.a  kontonr og avkryssing for Remittere. Legg også inn Vårt kundenr siden dette brukes ved remittering med melding.

Bokfør den inng.fakturaen som beskrevet i artikklene om Postering av bilag på en linje / Postering av bilag på to linjer.

Viktige felter ved bokføring:

• Rett leverandørkonto
  • Rett fakturabeløp
  • Fakturanr legges inn i Postnr feltet
  • Rett forfallsdato
  • KID hvis oppført

Legg inn KID i dagboksbildet hvis det er oppført på fakturaen.
Hvis KID ikke fylles ut blir posten remittert med melding.  Meldingen vil da bestå av Fakturanr og Vårt kundenr. Dette legges ut automatisk.
Hvis du har annen tekst du ønsker skal  komme med som melding kan dette skrives i KID feltet. Eksemplet nedenfor viser de tre variantene.

NB!  Bunten må bokføres for at remitterte poster skal bli oppdatert under Remittering.

Kreditnota

Kreditnota kommer ikke med i remitteringsoversikten.  Denne må krysses mot fakturaen på forhånd for å redusere saldoen på fakturaen.  Ukryssede kreditnotaer blir ikke med i oversikten.  Dette gjelder også evt andre bilag som man ønsker å trekke fra før remittering.

Remitteringsliste -> Sende poster

Alle remitteringsposter blir tilgjengelig under Remittering. Generering av remitteringsfil gjøres også fra dette bildet.