Dagbok - Postering av bilag på en linje

Endret Fri, 02 Jun 2023 ved 03:05 PM

Forberedelser

Bilagstyper:  Legg inn ønsket bilagnr serie for de tekstkodene du skal benytte.
Dette er en engangs jobb og gjøres som en del av grunnoppsettet.

Postering av bilag

Opprett ny bunt eller før videre i en eksisterende.

Legg inn rett dato og periode.
Velg bilagstype, Ctrl+ordskiller for oppslag.
Neste bilagnummer hentes automatisk fra bilagstypen.  Kan overstyres hvis ønskelig.
Angi Debet og Kreditkonto på samme linje.
Legg inn brutto beløp uten fortegn. Dvs beløp inkl. mva.
Mvakode hentes automatisk fra kontoplanen hvis det er angitt. Kan overstyres hvis nødvendig.
For mer info om feltene klikk her.

Når du taster Enter for å komme til ny linje får du automatisk neste ledige bilagnr.

For å gå direkte til ny linje kan du taste Ctrl+Enter. (Se hurtigtaster)
Bilagnr øker automatisk med en, og registrerings bildet er klar for neste bilag.  Hvis du skulle ende opp med feil bilagnr kan du endre bilagnr manuelt.  Sjekk evt nummererien under bilagstyper.

Bilaglinjene lagres fortløpende.

Les artikkel om Linjeoperasjoner som er nyttige funksjoner for å effektivisere punchingen.

Bokfør bunt

Bunten må bokføres for at bilag skal bli oppdatert i reskontro og hovedbok, samt bli med på rapporter.