Dagbok - Postering av innbetalinger

Endret Fri, 02 Jun 2023 ved 03:05 PM

Forberedelser

Bilagstyper:  Legg inn fast debetkonto for bilagstypen 6 Innbetalinger,  f.eks 1920.  Samt ønsket bilagnr serie.
Dette er en engangs jobb og gjøres som en del av grunnoppsettet.
Du kan velge å bruke en annen bilagstype for innbetalinger.

Poster med motpostnr

Alle innbetalinger bør føres med henvisning til motpostnr.  Dette for at reskontrokryssingen skal skje automatisk i reskontro.  Uten korrekt motpostnr må kryssingen gjøres manuelt.  For mer opplysninger om reskontrokryssing se her.

1. Opprett ny bunt eller før videre i en eksisterende.
  2. Legg inn rett dato og periode.
  3. Legg inn bilagstype 6 for innbetaling, Ctrl+ordskiller for søk.
  4. Neste bilagnr og debetkonto hentes automatisk fra bilagstypen.
  5. I feltet ‘Motpostnr’ taster du inn Fakturanr som kunden har betalt.
  6. Systemet fyller da automatisk ut Kreditkonto=kundenr, Beløp=saldo på fakturaen.
  7. Tast Ctrl+Enter for å opprette ny linje.
  8. Fortsett med neste bilag.

Bilaglinjene lagres fortløpende.

Flere betalinger som samlet godskrives bankkonto

1. Hvis flere betalinger samlet har gått inn på bankkonto må disse også posteres samlet.
  2. Legg da inn Debetkonto 1920 og totalt innbetalt beløp.  Tast Ctrl+Enter for ny linje.
  3. Bilagnr beholdes på linje to.  (Foreløpig må kreditkonto nulles ut, hvis den fylles ut automatisk.)
  4. Legg inn fakturanr i motpostnr.
  5. Systemet fyller da automatisk ut Kreditkonto=kundekundenr, Beløp=saldo på fakturaen.
  6. Tast Ctrl+Enter for ny linje.
  7. Legg inn fakturanr i Motpostnr for neste faktura, osv.
  8. Når bilaget balanserer får du automatisk nytt bilagnr på ny linje.

For mer info om feltene klikk her.  Se hurtigtaster.

Les artikkel om Linjeoperasjoner som er nyttige funksjoner for å effektivisere punchingen.

Bokfør bunt

Bunten må bokføres for at bilag skal bli oppdatert i reskontro og hovedbok, samt bli med på rapporter.

Oppslag på kundenr

Hvis du ikke har kundenr fra betaler kan du skrive kundens navn i kontofeltet og taste Enter.   Eksakt søk gir treff, eller du får oppslag der du kan søke videre.

Oppslag på Motpostnr

Hvis du ikke har fakturanr betalingen skal krysses mot kan du gjøre oppslag på Motpostnr.
Legg først inn kundenr i Kreditkonto.  Gå videre til Motpostnr og taste Ctrl+ordskiller for oppslag.  Velg aktuell post fra listen.