Innbetalingsfiler - Nedlasting/innlesing

Endret Fri, 9 Aug ved 10:19 AM

For å kunne motta innbetalingsfiler må det legges opp til KID på faktura, samt gjøres noen andre klargjøringer.

Se egen artikkel KID på faktura/ordre

Nedlasting av innbetalingsfil fra Nettbank

Det må klargjøres et oppsett for nedlasting av innbetalingsfiler i nettbanken.  Menyvalg og tilpasning kan variere noe fra nettbank til nettbank.   Det er vanlig at det er en egen meny for Filoverføring/Filnedlasting hvor man definerer egen nedlasting av innbetalingsfiler.

Det jobbes med en bankintegrasjon slik at vi skal kunne laste ned bankfiler automatisk.  I påvente av at den blir klar må nedlastingene gjøres manuelt.

Hvilket filformat som skal benyttes avhenger av hva banken støtter.

For mer info om ulike filformater se Innbetalingsfiler - Filtyper

Innlesing av innbetalingsfil

Innlesning av innbealingsfil må foreløpig gjøres manuelt.

Dette gjøres ved bruk av Drop-Zone funksjonen.  Dra inn filen og slipp den i Drop-zone området.  Evt klikk på symbolet for Last opp fil, og  klikk deg frem til rett mappe.

Velg Bilag, og fra drop-down menyen velges rett filtype.
F.eks OCR innbetalinger, Total IN innbetalinger,  ISO20022 Camt 54

Import fra Dagbok - OCR innbetalings fil

Innlesing av OCR fil kan også gjøres fra Dagbok.   Klikk på menyen oppe til høyre (1).  (Dette var den første funksjonen vi fikk for OCR innlesning).
Velg OCR Innbetalinger (2).

Du kommer da til filarkiv på din PC.  Klikk deg frem til C:\OCR, eller til mappen der du har lastet ned OCR fil.
Velg aktuell fil og klikk Åpne.

Bunt i dagbok - bokførte innbetalinger

Etter innlesing opprettes det automatisk en bunt i dagbok.  Bunten er godkjent og låst for redigering.

Hvis rutinen ikke fikk match på KID for en innbetalingen vil beløpet bli bokført mot feilkonto (angitt under Klientinnstillinger-Regnskap) i stedet for mot kundenr.  Man må da manuelt sjekke ut hvilken kunde denne betalingen egentlig tilhører, og ompostere fra feilkonto til rett kundenr.

Det er derfor viktig å holde et øye med feilkontoen jevnlig for å fange opp evt feil.