KID på faktura/ordre

Endret Fri, 9 Aug ved 10:15 AM

KID på faktura brukes for å forenkle rutiner ved bokføring av innbetalinger fra kunder. Fakturaen skrives ut med en KID kode som kunden refererer til ved betaling i nettbanken. KID kan bl.a også tildeles på ordre og kjøpekontrakt for enkel registrering og oppfølging av forskuddsbetalinger til bank fra kunder.

I Norge er det mest vanlig at innbetalingsfiler genererers som en OCR filer. I Sverige brukes Camt54 eller Total IN (Nordea Sverige). Innbetalingsfilene lastes ned fra nettbanken for så å importere i Quick3. Foreløpig må importen gjøres manuelt, men det vil komme en automatikk når bankintegrasjonen er klar.

Din bedrift må tegne OCR avtale med sin bankforbindelse. Banken trenger bl.a opplysninger om hvor mange siffer du har i KID, samt at vi bruker Modulus 10 for kontrollsum.

KID vist på faktura i Q3:

KID vist på utskrift av faktura:

Nødvendig oppsett

• KID format:  Standard kid er 15 siffer:  kundenr 7 siffer + fakturanr 7 siffer + kontrollsiffer
    Standardene er satt automatisk ut fra landet til klienten ved oppstart, så det er ikke en valgbar innstilling.
    • Standard Norge: 15 siffer, modulus 10
    • Standard Finland: 15 siffer,  modulus 10
    • Standard Sverige: 15 siffer, modulus 11
    • Standard KID på ordre: 9 siffers kid.  Tildeles ut fra en løpenummer serie.
    • Ut over dette kan vi lage forskjellige formater i databasen dersom det er behov for det.

• Alle bankkontonr som det innbetales til skal ligge under Klientinnstillinger - Bankkontonr.  Kryss av for Bruk KID på de kontonr der dette skal benyttes.  Legg også inn den hovedbokskontoen som betalingene skal føres mot, f.eks 1920 eller 2380.
  • Velg hvilke type poster det skal genereres KID for under Klientinnstillinger - Salg - KID generering.
  • Påse at det under Klientinnstillinger - Rapporttekster er krysset av for at KID skal printes på de aktuelle rapportene. Rapporttekster
  • Legg inn konto for Feil under Klientinnstillinger – Regnskap.
  • Påse at det under Klientinnstillinger - Bilagstyper ligger en bilagstype med Systemkode=OCR innbetaling.  Det er denne som benyttes for bokføring av innbetalinger.  F.eks bilagstype 95 OCR-betalinger.  Denne må også ha en bilag nummerserie, som automatisk brukes for tildeling av bilagnr. Tilpass navnet på bilagstypen hvis du vil ha en annen tekst enn OCR-betalinger.  Du finner mer info under Bilagstyper.

Nedlasting av innbetalingsfil fra Nettbank

Se artiklene Innbetalingsfiler - Nedlasting/innlesing, Innbetalingsfiler - Filtyper