Innbetalingsfiler - Filtyper

Endret Fri, 9 Aug ved 11:38 AM

Det vil variere fra bank til bank og for ulike land hvilken filtype som skal benyttes for nedlasting av innbetalingsfiler.

Filene lastes foreløpig manuelt ned til angitt filområde, og leses inn manuelt med opplastingsrutinen i Quick3.
Se videre fremgangsmåte Innbetalingsfiler - Nedlasting/innlesing

FilformatImportveiviser
OCR fil - KONTDATA.BBSOCR innbetalinger
Camt54 XML filISO20022 Camt54
Total INTotal IN innbetalinger

OCR filer

OCR filen er en ren innbetalingsfil som inneholder innbetalinger fra kunder, generert ut fra at kunder har henvist til KID ved betaling.  Dette er mest utbredt for norske klienter, men dette er nok under endring.

Etter at Java opphørte er det vanlig å bruke valg i nettbanken for Send/hent filer manuelt.  Dette krever ikke noe eget filoppsett, og filen lastes ned til mappen for nedlastinger.

Hvis man ønsker å benytte fast filoppsett må det opprett en katalog lokalt på din arbeidsstasjon som skal brukes for å lagre filene ved nedlasting.  Kan f.eks være C:\OCR

I nettbanken legges den samme katalogen inn som filsti, f.eks C:\OCR     Forslag til filnavn er KONTDATA.BBS
Hvis filsti og filnavn skal angis i samme feltet blir det ut fra dette eksemplet slik:   C:\OCR\KONTDATA.BBS

Når du har lastet ned en fil fra nettbanken kan det også være et tips å endre filnavnet på OCR filen før du leser inn i Quick3. Dette må da gjøres i utforsker.  F.eks endre fra KONTDATA.BBS til KONTDATA_20242801.BBS

Dette vil gjøre det enklere å holde orden på historiske filer.

OCR filen lastes ned manuelt og lagres i denne katalogen, for så å leses inn manuelt i Q3.

Camt54, XML-fil

Camt54 fil inneholder både innbetalinger fra kunder og utbetalinger til leverandør (generert fra remittering og avregningsretur).  Noen banker bruker også betegnelsen Camt54C (for Credit notifikasjoner).

Opprett en katalog lokalt på din arbeidsstasjon som skal brukes for å lagre filene ved nedlasting.  Kan f.eks være C:\Camt54

I nettbanken legges den samme katalogen inn som filsti, f.eks C:\Camt54

Filen lastes ned manuelt og lagres i denne katalogen, for så å leses inn manuelt i Q3.

Total IN

Nordea Sverige bruker et eget format for innbetalingsfil som heter Total IN.

Opprett en katalog lokalt på din arbeidsstasjon som skal brukes for å lagre filene ved nedlasting.  Kan f.eks være C:\TotalIN

I nettbanken legges den samme katalogen inn som filsti, f.eks C:\TotalIN

Filen lastes ned manuelt og lagres i denne katalogen, for så å leses inn manuelt i Q3.