Remittering: Transaksjoner/Generere remitteringsfil

Endret Mon, 08 Jan 2024 ved 02:52 PM

Fra Hovedmenyen finner du menyvalget Remittering.  Her finner du oversikten over alle transaksjoner som er klare for utbetaling.

For å få opp oversikten må du :  Velge remitteringstype (1), Klikk på ‘Søk’ (2).  Kryss av for de postene som skal remitteres (3).

Bruk evt begrensningen for Dato fra/til for å filtrere ut aktuelle poster.  Klikk på Søk for å hente utvalget.  Dette går da på forfallsdato. Blant de postene du sitter igjen med kan du krysse av på de som skal remitteres.

Har du en åpen kreditnota fra en leverandør må denne manuelt krysses mot en faktura i reskontroen, og et eventuelt restbeløp på fakturaen vil bli med i oversikten  remittering.

Lag remitteringsfil – Last opp i nettbanken

Når aktuelle poster er valgt klikker du på menyen Remitter valgte poster se pkt (4) ovenfor.

Det produseres da en remitteringsfil som lagres under Nedlastinger i Windows.

Klikk på Vis alle nedlastinger, og du kommer til mappen der den ferdige filen er lagret.  Visningen av nedlastinger kan variere, men du finner filene igjen under Utforsker – Nedlastinger også.

Neste ledd blir å laste denne filen opp i nettbanken. Det er ingen automatisk rutine for dette foreløpig.
Du kan velge å kopiere filen over til en egen mappe som f.eks heter C:\Remittering\Utfil  for å ha en mer ryddig oversikt.
I nettbank må det henvises til den samme katalogen for å få tak i filen.  For bistand rundt oppsett i Nettbank ta kontakt med din bankforbindelse.

Remittering til utlandet

For betalinger på over 100 000 NOK kreves betalingskode og melding. Dette legges inn i egne felter under betalingsart i remitteringsoversikten.

Remittering – Historikk

Under fanen Historikk logges alle handlinger som utføres ved remittering.  Menyen på høyre side gir deg tilgang til følgende funksjoner:

Vis remitteringsposter

Viser de postene som var med i den aktuelle kjøringen.  Kan være nyttig for å sjekke hvilke poster som ble overført til banken på en gitt dato.

Last ned remitterigsfil

Brukes hvis du ønsker å laste ned en kopi av en allerede kjørt remittering.  Kan være nødvendig hvis du f.eks har fått slettet en fil.  Filen lagres under Nedlastinger.

Annuller remittering

Du kan velge å annullere en remittering.  Postene flyttes da tilbake til remitteringsoversikten, og remitterings status i reskontro tilbakestilles.  I historikken merkes loggen med Annullert.  Dette kan være aktuelt hvis du har remittert feil poster, evt for mange poster, og har behov for å kjøre en ny korrekt remittering. I oversikten nedenfor er det kjørt tre annulleringer. Når du klikker deg tilbake til fanen Utvalg, må du klikke oppfrisk for å laste inn igjen postene.

Remittering – Reskontro visning

Leverandørreskontro oppdateres ved remittering.  Avmerkingen Remittering betyr at posten er remittert, og du ser hvilken fileksport posten var med i.  Du kan også åpne selve historikk filen herfra.  Hvis du fjerner en hake på en post betyr det at den dukker opp i remitteringsoversikten igjen.

Klargjøring av remitteringsposter

Ved oppstart med remittering kan det være at du må rydde opp i remitteringsoversikten for å fjerne gamle (allerede betalte) poster.  Dette kan gjøres ved at du i reskontro manuelt krysser av for de postene som ikke skal være med ved neste remittering.  Dvs at du setter en hake for å merke de som allerede eksportert.  Evt kan det genereres en eksport for gamle poster, uten å overføre denne til banken (forkaste filen).  På den måten kan du tømme listen og klargjøre den for første reelle kjøring.