Dagbok - Postering av bilag på to eller flere linjer

Endret Fri, 02 Jun 2023 ved 03:05 PM

Forberedelser

Bilagstyper:  Legg inn ønsket bilagnr serie for de tekstkodene du skal benytte.
Dette er en engangs jobb og gjøres som en del av grunnoppsettet.

Postering av bilag

Opprett ny bunt eller poster videre i en eksisterende.

Legg inn rett dato og periode.
Legg inn bilagstype, eller tast Ctrl+ordskiller for oppslag.
Neste ledige bilagnr hentes automatisk fra bilagstypen.  Kan overstyres hvis ønskelig.
Det spiller ingen rolle om du starter med debet eller kredit føringen, prinsippet blir det samme.

Eksempel:  Inngående faktura føres mot to forskjellige kostnadskonti.

1. Angi Debet konto på første bilagslinje, konto 4300.
  2. Legg inn brutto beløp uten fortegn.  Dvs beløp inkl. mva.
  3. Tast Ctrl+Enter for å komme til ny linje.
  4. Bilagnr beholdes på linje to.
  5. Legg inn ny debetkonto og bruttobeløp, konto 4310.
  6. Tast Ctrl+Enter for å komme til ny linje.
  7. Bilagnummer beholdes på linje tre.
  8. Legg inn fakturanr i Postnr.
  9. Legg inn leverandørnr som kreditkonto, eller skriv navnet til leverandøren i kontofeltet for å søke.
  10. Evt. forfall og KID.

Mvakode hentes automatisk fra kontoplanen hvis det er angitt. Kan overstyres hvis nødvendig.
For mer info om feltene klikk her.  Se hurtigtaster.

Når bilaget balanserer (ført like mye til debet og kredit) får du automatisk neste bilagnr når du kommer på ny linje.
Hvis du skulle ende opp med feil bilagnr kan du endre dette manuelt.  Sjekk evt nummererien under bilagstyper hvis telleren må justeres.

Bilaglinjene lagres fortløpende.

Les artikkel om Linjeoperasjoner som er nyttige funksjoner for å effektivisere punchingen.

Bokfør bunt

Bunten må bokføres for at bilag skal bli oppdatert i reskontro og hovedbok, samt bli med på rapporter.