Microsoft parantaa sähköpostitilin todennusta

Muokattu Thu, 20 Jul 2023 klo 11:34 AM

Turvallisuutesi parantamiseksi Office365-tililläsi, Microsoft on päättänyt poistaa käytöstä "Basic SMTP Authentication" (tavallisen SMTP-tunnistautumisen). Tässä voit lukea siitä, miten tämä vaikuttaa sinuun ja yritykseesi.

Mikä on "Tavallinen SMTP-tunnistautuminen?

Tavallista SMTP-tunnistautumista käytetään varmistamaan, että olet sähköpostitilin omistaja, kun lähetät sähköpostia Quick3:sta. Tätä varten sekä käyttäjänimi että salasana on tallennettava pilveemme. Aina kun lähetät sähköpostia, me tunnistamme käyttäjänimen ja salasanan yhdistelmän varmistaaksemme, että sinulla on oikeus lähettää sähköpostia.

Miksi tämä on nyt poistettu käytöstä?

Kun tallennat salasanasi pilvipohjaiseen järjestelmään, kuten Quick3, olet riippuvainen siitä, että teemme tämän turvallisesti. Salaamme kaikki salasanat vahvalla 256-bittisellä symmetrisellä salauksella noudattaen alan parhaita käytäntöjä, mutta tämä tarkoittaa silti, että salasanasi on jossain vaiheessa purettava, kun se lähetetään Microsoftille. Tämä tarkoittaa myös sitä, että et voi käyttää kaksivaiheista tunnistautumista. Tämä ei ole ihanteellista.

Voit lukea lisää täältä.

Mitä sinun pitää tehdä?

Viimeisimmässä Quick3-versiossa olemme ottaneet käyttöön tuen monivaiheiselle tunnistautumiselle Microsoft Office365:een. Kun käytämme tätä menetelmää, emme koskaan tallenna salasanaasi järjestelmiimme, ja sinun on ilmoitettava, mitä valtuuksia meillä on lupa käyttää puolestasi.

Kun luot uuden sähköpostitilin, saat nyt uuden valintaikkunan. Tässä ikkunassa voit valita, että tämä sähköpostitili on tyypiltään Microsoft Office 365. "Laajuus"-kentässä näet, mitä oikeuksia pyydämme sinulta hyväksyntää varten. Huomaa, että "Salasana"-kenttä on poistettu käytöstä.

Syötä Office 365 -käyttäjänimesi sekä sähköpostitili, josta haluat lähettää viestin. Useimmissa tapauksissa tämä on sama tili. Paina sitten OK ja sinut ohjataan Microsoftin verkkosivuille tunnistautumista varten. Vahvista käyttäjätunnuksesi käyttäjänimellä ja salasanalla. Huomioi erillinen kenttä siitä, mitä Quick3 voi tehdä puolestasi pilvipalvelussamme.

Hetken kuluttua saat vahvistuksen, että tunnistautuminen onnistui, ja voit palata Quick3:een. Sulje sitten ikkuna ja testaa asetukset lähettämällä sähköposti varmistaaksesi, että kaikki toimii oikein.