Tilaustyyppi

Muokattu Mon, 22 Jan 2024 klo 08:26 AM

Tilaustyyppi-sivulla voit lisätä, muokata ja poistaa tilaustyyppejä. Täällä määrität myös eri tilaustyyppeihin liittyvät asetukset, kuten laskutuslisän, pakettijonoon siirtämisen ja niiden prioriteetin, kausiluonteisuuden sekä kiinteän toimituskulun. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä.

Tilauksella voit vaihtaa tilaustyyppiä alasvetovalikosta. Eri tilaustyypit, jotka olet tallentanut järjestelmään, näkyvät täällä.

Esimerkiksi tietylle resurssille (esim. mekaanikko) voidaan määrittää oletustilaustyyppi. Tämä siis tarkoittaa, että kaikki tämän resurssin luomat tilaukset saavat oletuksena tietyn tilaustyypin. Esimerkiksi mekaanikolla voi olla "Huoltotilaus" asetettuna oletusarvoksi. Näin joka kerta kun hän luo uuden tilauksen, se on automaattisesti huoltotilaus (ellei hän muuta tilaustyyppiä tilauksen asetuksissa). Tämä kuitenkin vaatii oman tilauspohjan, jolla on oikea tilaustyyppi. Katso ohje

Pääset valitsemaan oikealla tilaustyypillä varustetun pohjan resurssin asetuksissa. Resurssien haku -> Valitse haluamasi resurssi -> Asetukset -> Tilauspohjat -> Oletus