Yksittäisten lohkojen laskutus

Muokattu Tue, 25 Jul 2023 klo 09:29 AM

On mahdollista laskuttaa myös yksittäisiä lohkoja tilauksella.

Valitse haluamasi lohkot rastittamalla niissä oleva valintaruutu ja valitse oikealta ylhäältä valikosta "Luo lasku valituista lohkoista"

Tämä luo laskun, joissa on valitsemasi lohkot (+mahdollisesti lohko esim. laskutuslisälle). Laskutuksen jälkeen tilaus saa tilan "Osittain laskutettu" ja laskutetut lohkot lukitaan, eli niitä ei voi enää muokata. Lohkon otsikossa on linkki laskuun, joten saat helposti laskun auki suoraan tilaukselta.

Laskun saa auki klikkaamalla dollarin kuvaa.

Jos haluat laskuttaa vain yhden lohkon, voit myös valita sen kyseisen lohkon omasta valikosta "Lohko" --> "Laskuta lohko".

Jos mitään lohkoa ei ole valittu, valikko näyttää "Laskuta" ja koko tilaus laskutetaan. Osittain laskutettuun tilaukseen mukaan tulevat vain lohkot, joita eivät ole vielä laskutettu. Kun kaikki lohkot on laskutettu, tilauksen tilaksi tulee "Laskutettu" ja kaikki lohkot ovat lukittuja. Tilauskentät (asiakas, myyjä, kirjanpitosääntö jne.) lukittuvat heti, kun yksi tai useampi lohko on laskutettu tilaukselta.