Beställning till faktura

Ändrad den Mon, 02 Oct 2023 vid 07:56 AM

För att registrera en faktura för en kund måste du börja med en beställning.  En order kan skapas på följande sätt:

• Från beställningssökningen genom att klicka på "+".
  • Från beställningssökningen genom att välja "Ny beställning från mall".
  • Från kundkortet och fliken "Order" genom att klicka på "+".
  • Från kundkortet genom att trycka på Alt-O

Börja med en beställning:

• Gå till Order Search och klicka på "+" i det övre högra hörnet.
    Alternativt alt + O (du kan trycka alt+O från var som helst i systemet).

• Ange kund.

• Lägg till produktlinjer.
    För ny linje; klicka på enter tills en ny linje skapas, alternativt ctrl+center. För att ta bort en linjepost - välj linjen och tryck på ctrl+delete.

• Spara order
    Klicka på spara-knappen i det övre högra hörnet, alternativt ctrl+s.

• Klicka på Faktura
    Menyknappen i det övre högra hörnet. Du får då upp en liten skärm där du kan ändra fakturadatumet om du vill att det ska vara något annat än dagens datum. Om beställningen består av flera block och endast ett av blocken ska faktureras går du till menyknappen uppe till höger om blocket och klickar på Faktura. En faktura kommer då att skapas för endast ett av blocken.

• Förfallodag
    Kan ändras på fakturan innan den skrivs ut.

• Skriv ut.
    Genom att klicka på skrivarsymbolen på fakturan.

• Stäng fakturan.

• Återgå till skärmen för beställningssökning för att skapa nästa beställning, alternativt tryck alt+O.