Spårning av fakturor mot huvudboken

Ändrad den Mon, 02 Oct 2023 vid 07:56 AM

Fakturajournalen bokförs som en samlad bilaga för alla fakturor som ingår i journalen. Detta minskar antalet transaktioner i huvudboken avsevärt. Bokföringsnumret tilldelas utifrån bokföringsnumret för bokföringstypen. Om du vill se mer detaljerat vilka fakturor som ingår i en postering kan du enkelt göra detta genom att använda spårningsrutinen för fakturor. Det är också möjligt att visa poster för en enskild faktura.

1. Från fakturajournalen kan du välja Öppna bunt i journalen i menyn.

2. Du får då en översikt över de totala posterna för journalen. Markera minst en rad och välj Visa poster från menyn.

3. Du får då en ny buntspecifikation. Om du vill se vilka fakturor som ingår i en viss post klickar du på symbolen för att öppna Fakturaspecifikation, som är markerad. Bilagan öppnas då i ett separat parti.

4. Du ser då alla enskilda poster för kontot som tillsammans utgör totalsumman. I kolumnen för postnummer ser du fakturanumret.

På detta sätt kan du spåra tillbaka till fakturanumret för en övergripande post om det är något som behöver förtydligas.

Direkt från sökningen i huvudboken

Om du har sökt upp en faktura från huvudbokssökningen kan du få tillgång till fakturaspecifikationen på samma sätt.

Du behöver inte gå hela vägen från fakturajournalen som beskrivs ovan.

Poster för en faktura

Från själva fakturan kan du komma åt fliken Bokföring. Här kan du se hur en enskild faktura bokförs.

För att komma till sammanställningsbladet för fakturajournalen kan du klicka på "Visa poster" på huvudboksraden.