Låsefunksjon / F4 rediger

Endret Fri, 10 Mar 2023 ved 12:00 PM

For å redigere en ordre, tilbud eller oppgave trykker du nå F4 på tastaturet, eller klikker på redigeringsknappen med musen.

Andre brukere som er inne på den samme ordren vil da få tydelig informasjon om at den er under redigering, og hvem som redigerer den.

Andre brukere vil dermed ikke kunne starte å redigere ordren før den første brukeren er ferdig. Redigering avsluttes med F4 eller ikonet. Andre brukere som er inne på ordren vil da få varsel om at du er ferdig med å redigere. Ved å klikke på denne meldingen kan de laste ordren på nytt med dine endringer før de selv gjør sine tilføyelser og endringer.

Denne endringen kan virke litt uvant i starten, men etter en dag eller tre sitter det i ryggmargen og går på refleks.

Det kan selvfølgelig skje at en bruker forlater arbeidsplassen sin med en låst ordre uten at han egentlig hadde tenkt å redigere noe. Man kan da tvangsåpne denne i menyen Annet/Låste bilder. Bruk denne funksjonen varsomt.

Denne menyen kan også trekkes inn i din personlige meny på venstre side for å ha enkel tilgang til den.