Forhåndsmeldt mottak

Endret Tue, 25 Jan 2022 ved 09:16 AM

Forhåndsmeldte mottak må importes. Dette kan gjøres fra "Forhåndsmeldt mottak" eller "Mine oppgaver" > "Bestillingsdokumenter til gjennomgang". Filimport kan også gjøres fra "Innkjøp"-fanen på leverandøren, ved å dra og slippe en fil, eller velge import fra menyen under "Forhåndsmeldt mottak" eller "Bestillingsdokumenter til gjennomgang".

Importtyper

• Ferrari (integrasjon): Importeres direkte til forhåndsmeldt mottak.
  • Fil: Importeres som bestillingsdokument, forhåndsmeldt mottak opprettes ved godkjenning av dette.
  • Quick3 Mobile: Fra vareliste. Håndteres ellers på samme måte som import fra fil.

Oppsett

Gjøres i leverandørbildet under fanen "Import/eksport" > "Forhåndsmeldt mottak".

For import fra fil benyttes et importveiviseroppsett som må passe til formatet på filene som skal importeres for denne leverandøren. Velg et eksisterende oppsett, eller opprett et nytt fra søket. Se mer om importveiviser her.

Godkjenning av forhåndsmeldt mottak fra bestillingsdokument

Fargekoding angir status på linjene, og de ulike fargene er beskrevet i detaljbildet. Evt. linjer som ikke har match må matches manuelt eller klargjøres ved å velge «Opprett linje» i avvikshåndteringen.

Klargjøring gjøres ved avvikshåndtering til høyre i bildet. Mer informasjon om avvikshåndtering finner du her.

Når alt er klargjort velger man «Godkjenn» fra menyen, og et forhåndsmeldt mottak vil bli opprettet.

Gjennomføring av mottak fra forhåndsmeldt mottak

Evt. tillegg i form av gebyrer, toll, og frakt kan legges inn i bunnen av detaljbildet.

Start mottak ved å velge "Registrer varemottak" i menyen. Følg anvisningen på skjermen.