Quick Utility Service

Endret Thu, 28 Sep 2023 ved 02:05 PM

INNHOLDSFORTEGNELSE

Quick Utility Service er et Windows-program laget for å kommunisere med Quick3 og løse enkelte problemer som ikke er mulig i nettleseren.

• Bankterminal: Kommunikasjon til og fra terminalen og for eksempel kassebildet i Quick3.
  • Kassaskuff: Kommunikasjon med kasseskuff i henhold til Forskrift om krav til kassasystem.
  • Utskrifter: Hurtigutskrift av rapporter, sendings-etiketter, ZPL-filer osv uten å gå via nettleserens utskrift-dialog.
  • Dokumentopplasting: Automatisk opplasting av filer til for eksempel dokumentsenteret

Hvordan sette opp

1. Last ned installasjonsfilen fra nedtrekksmenyen øverst til høyre i Quick3 -> Nedlastinger -> Quick Utility Service - og installer.
  2. Åpne Quick Utility Service via snarveien på Skrivebordet.

Grunnleggende innstillinger

1. Generer tilgangsnøkkel for Utility Service. Les mer om tilgangsnøkler her.
  2. Åpne "Settings"-fanen:
    1. Kopier inn tilgangsnøkkelen du genererte i steg 3 inn i feltet bak "Authentication Key".
    2. Kopier inn adressen til din Quick3 instans fra nettleseren din.
    3. Skriv inn en beskrivelse.
    4. Klikk på "Test Settings" for å se om du har gjort alt riktig.

Tilkobling og status

1. Velg "Status"-fanen
  2. Om dette er første gangen du starter vil Mode være satt til Manual. Manual mode er kun til for testing av første oppkobling, og vil ikke starte kommunikasjon mot Quick3 før du klikker på "Re(Start)". Ved vanlig bruk, sett den til en av de andre modusene.
    1. Automatic: Om programmet installeres på en maskin som brukes daglig kan modus settes til Automatic. Fordelen med denne modusen er at programmet vil ha tilgang til blant annet domene-printere, sett at din bruker har tilgang til slike printere. Ulempen med denne modusen er at programmet vil ikke starte før en bruker logger inn i Windows.
    2. Service: Om programmet skal kjøres i bakgrunn på en maskin som sjelden er i bruk, og som kanskje ikke er koblet til med skjerm og tastatur kan det være klokt å kjøre den som en Windows service/tjeneste. Da vil programmet starte og kjøre selv om maskinen blir restartet, men ingen bruker er logget inn i Windows. Ulempen med denne modusen er at du må manuelt sette opp at Windows-tjenesten er logget inn som en Windows-bruker som har tilgang til for eksempel domene-printere.
  3. Feilmeldinger:
    1. Connection to Quick3 is: NotFound
      1. Se til at du har skrevet inn adressen til din Quick3 instans riktig under "Settings"-fanen.
    2. Connection to Quick3 is: Unauthorized
      1. Se til at tilgangsnøkkelen du kopierte inn i "Settings"-fanen er riktig, og at den ikke er deaktivert eller utgått.

Bankterminal

1. Se til at bankterminalen din er koblet til og står i modus for integrering med kasse.
  2. Klikk på "Payment terminal"- fanen. Velg leverandør og tilkoblingstype/innstillinger.
  3. Huk av for "Active".
  4. Trykk til slutt på "Apply" for å lagre innstillingene.

Oppsett av Ethernet mot terminal:

Point:

• Angi terminalens IP og Port i UtilityService
  • Se til at terminalen har statisk IP på nettverket, ellers vil denne kunne endres uten forvarsel, og dette vil ikke reflekteres i Utility Service.

Nets:

• Angi Kasse PC'n sin IP (eks.: 192.168.001.005) og Port i terminalen (standard port er 6001)
  • Se til at Kasse PC har statisk IP på nettverket, ellers vil denne kunne endres uten forvarsel, og dette vil ikke reflekteres i terminalen.

Om du har problemer kan du se nærmere på Feilsøking av bankterminaler.

Kasseskuff

1. Klikk på "Cash drawer"-fanen.
  2. Velg kasse/tilkoblingstype, og skriv inn innstillinger. om nødvendig.
  3. Enkelte kasseskuffer sier de er lukket når de egentlig er åpen. Dersom dette er tilfellet kan du snu denne logikken ved å huke av for "Flip open switch".
  4. Klikk "Apply" for å lagre innstillingene.

Obs! Ved bruk av kasseskuff av type USB-MS Cash Drawer må du sørge for at bryterne på undersiden er konfigurert som på bildet under før du kobler den til en USB-port.

Utskrift

1. Klikk på "Printing"-fanen.
  2. Huk av for "Upload Printers Automatically".
  3. Fjern avhukingen på de skriverne du ikke vil vise i Quick3.
  4. Om du legger til en ny skriver i Windows, kan du trykke på "Refresh" for å oppdatere listen.
  5. Merk! Knappen for "Upload printers" laster opp endringer umiddelbart, men er bare tilgjengelig om du kjører i Manual eller Automatic-modus. Les mer om kjøremoduser under "Status" øverst i veiledningen.

Dokument-opplasting

Dokument-opplasting vil automatisk holde øye med en mappe på maskinen din, og laste opp filer fra denne mappen til Quick3 for behandling. I første omgang vil dette gjelde bilag som skal sendes inn i Dokumentsenteret.

1. Klikk på "Document upload"-fanen
  2. Klikk på mappen med plusstegn.
  3. Velg mappen du vil at programmet skal følge med på. NB! Se til at mappen er tom, eller kun inneholder filer du vil laste opp.
    1. Om du bare vil at programmet skal se etter visse filtyper i denne mappen, kan du skrive inn for eksempel "*.pdf" i "Filter" feltet. Om du ikke skriver inn et filter vil den ta alle filtyper.
    2. Den eneste støttede typen dokument i dag er Bilag/Voucher, men dette vil utvides etter hvert.
  4. Opplastede filer vil flyttes til og arkiveres i en undermappe i mappen du har angitt.
  5. "Trigger upload" vil se etter filer i mappen og laste de opp umiddelbart.

Logg

Loggen vil inneholde informasjon om hva programmet gjør, og hvilke feilmeldinger som eventuelt dukker opp. I eksempelet under har det blitt lagt til en mappe for dokument-opplasting som ikke lenger finnes.