Bokføring - Garanti Avsetning

Endret Fri, 02 Jun 2023 ved 03:01 PM

Ved salg av individer med garanti, blir salgsbeløpet inntektsført fullt ut på fakturatidspunktet. Det skal samtidig avsettes for forventede garantikostnader.  Dette skal bokføres som driftskostnad i resultatregnskapet og som kortsiktig gjeld i balansen.   F.eks D 7551 Forventet garantikostnad / K 2989 Avsetning garantikostnad.

Ved å opprette egen bokføringsregel for dette kan posteringen utføres automatisk samtidig som fakturaen bokføres.

Dette oppsettet må legges inn for alle kontogrupper som styrer bokføring for salg av individer.  Velg Kilde=Faktura salgspris (avsetning) og legg inn prosentsatsen for avsetningen.   Avsetningen regnes da ut fra salgsprisen på varelinjen for kapitalvaren. Merk at regelen må legges inn som 'Inkluder bokføringsregel' for bokføringsreglene som bokfører omsetningen.

Disse kontiene i kontoplanen skal ikke tillate Art.

En bokført faktura vil ha følgende konteringer:

For mer informasjon om kontogrupper se LENKE HER