Garanti individ

Endret Tue, 22 Nov 2022 ved 10:43 AM

Garanti for et individ, dvs full reklamasjon/bytte av individ, må faktureres med tilknytning til prosjektnr.  Det blir derfor en litt annen håndtering enn reklamasjon på deler/utstyr etc, men prinsippet er det samme.  Det er viktig at der her kobles mot riktig prosjektnr underveis.
For mer detaljer ang oppsett og behandling av reklamasjoner se artikkel Håndtering av garanti/reklamasjoner mot leverandør.

For fakturering av garanti mot leverandør benyttes en egen internkunde for 'Garanti leverandør', som er satt opp med konto 1590 for Garanti kostnader.

Det skal også faktureres med samme varenr som ved salg av ny, og ikke lage et eget varenr for dette.  Ut fra at det faktureres mot en garantikunde så blir det bokført til andre kontonr enn salget.

Kontogruppen for 'Salg Ny' må ha oppsett for internfakturering, med bokføringsregel 'Intern Garanti' mot f.eks kto 3851.

1. Start med å kreditere den fakturaen som kunden først fikk tilsendt på kjøp av ny båt.  Da tilbakeføres salget på  samme prosjektnr, og båten kommer tilbake på lager ny kunden.
  2. Fakturer kunden 'Garanti leverandør' med varenr Ny båt, og koble til det samme prosjektnr som du nettopp har kreditert og fått over til lager ny kunden.Det skjer da et internt salg mot konto 1590 og individet skifter eier over til denne garanti kunden.
  3. Opprett ny faktura til ekstern kunde med 'Salg ny' for det individet de fikk som erstatning.  Påse at individet ligger på kunde 'Lager ny' og har Status=Ny før du utfører dette salget.
    Båten vil da skifte eier over til kunden.