Ajoneuvotakuu, ajoneuvon vaihto

Muokattu Pe, 5 Heinä klo 3:31 PM

Laitteiden tai ajoneuvojen takuutapauksilla tilauksilla tulee olla projektinumero. Projektinumeroa käytetään laitteen yksilöintiin. Laitteiden/ajoneuvojen takuutapaukset käsitellään eri tavalla verrattuna toimittajatakuutapauksiin, kun asiakas saa uuden ajoneuvon,

Lisätietoja reklamaatioiden tekemisestä on artikkelissa Takuun/toimittajia koskevien valitusten käsittely.

Takuiden laskuttamiseen toimittajilta käytetään erillistä sisäistä asiakasta ”Takuutoimittaja”, jolle on asetettu taseen saamistili, esim 1779 muut saamiset.

Takuuasiat tulee laskuttaa samalla tuotenumerolla kuin uutena myytäessä, eikä niitä varten saa luoda erillistä tuotenumeroa. Takuuasiakkaan käyttö ohjaa tiliöinnit eri oikeille kirjanpidon tileille.

Sisäistä laskutusta varten tuoteryhmälle asetettuun tiliöintisääntöön määritetään kredit-vastatili  ja lisäksi luodaan kirjaussääntö "Sisäinen myynti" jolle asetetaan haluttu sisäisen myynnin tili, esimerkiksi 3099 sisäinen myynti 0%.

1. Aloita hyvittämällä lasku, joka asiakkaalle alun perin lähetettiin uuden ajoneuvon ostosta. Myynti peruuntuu samalla projektinumerolla ja ajoneuvo palautetaan varastoon. Ajoneuvon omistajaksi tulee sisäinen asiakas.

2. Jokaiselle toimittajalle luodaan oma takuutoimittaja. Laskuta käyttäen asiakasta "Takuutoimittaja" sekä uuden ajoneuvon myyntiin käytetyllä tuotekoodilla ja linkitä tuote samaan projektinumeroon/laitteeseen, jonka olet juuri hyvittänyt. Debet-kirjaus tulee taseeseen saamiseksi ja ajoneuvon omistajaksi tulee sisäinen asiakas, takuuasiakas.

3. Luo uusi lasku asiakkaalle, kun hänelle myydään toinen ajoneuvo. Tarkista laitetta myytäessä,  että laitteen tila on uusi ja että laitteen omistajana on uusien ajoneuvojen varastoasiakas.