Oppsett

Quick3 kan integreres mot EDIPost og benytter EDIPost til å opprette sendinger.
Du trenger altså å ha et aktivt abonnement på EDIPost.
Integrasjonen må deretter settes opp og konfigureres i Quick3, dette hjelper vi deg med.

Du finner for øvrig all konfigureringsinfo under «Innstillinger» – «Klientinnstillinger» – Fanen «Diverse».

Bruk

Sendinger kan opprettes fra ordrebildet, fanen «Levering».

Påse at det er angitt en leveringsadresse. Hvis mottager har flere leveringsadresser velger du rett adresse fra nedtrekksmenyen. Mangler det leveringsadresse må den legges inn ved å trykke søkeiconet  og så velge «Legg til»  fra menyen der.  Skriv inn Adresse, evnt. Adresse2, Postnr. og sted. Dersom mottageradressen er utenfor Norge må du også legge inn landskode. Husk å lagre (trykk ‘Disketten’) før du trykker Ok.

Nå kan du opprette en sending. Velg «Ny sending» fra menyen () eller trykk iconet for legg til (). EDIPost åpner nå i eget vindu, pålogget som din bruker og med mottagers data på plass. Dersom det ikke dukker opp et slikt vindu så sjekk at du ikke har en aktiv popup-blokkering i browseren. Denne må i tilfelle settes så den tillater slike vinduer fra Quick3.

EDIPost-vinduet

Velg produkt (Sendingsmåte), eventuelle tilleggstjenester og informasjon om kolliene (vekt og mål). Ytterligere informasjon om dette finner du på hjelpesidene til EDIPost.
Skriv ut etikett og steng vinduet for EDIPost. Forhåndsmelding til transportør tar EDIPost seg av.

Tilbake i Quick3:

Nå vil sendingen være lagt til som egen linje i ordren under «sendinger». Her finner du informasjon om sendingsnummer, kollinummer, porto og en del annen info.  Det er også et eget icon der for postens websider for pakkesporing. Disse sidene kommer også i eget vindu uavhengig av Quick3.