Q3 Messenger

Endret Tue, 19 Mar 2024 ved 03:13 PM

Q3 Messenger fungerer som et sentralisert meldingssystem for kommunikasjon blant brukere over hele Quick3 plattformen.

Se ofte stilte spørsmål (FAQ) angående Q3 Messenger her.

Se alle Quick3 chatter på ett sted

Chat tråder fra kontekster over hele Quick3 er samlet på ett sted. Du kan få tilgang til det ved å klikke på chat-knappen som ligger i øverste høyre hjørne i Quick3 sin verktøylinje (se videoen nedenfor):

Q3 Messenger viser alle samtalene du har deltatt i. Varsler for nevninger i samtaler fortsetter å vises under varslingsikonet. Q3 Messenger åpnes i en sidekolonne, slik at du kan være i gjeldende arbeidsfane i Quick3 mens du støtter kommunikasjonen når som helst.

Start samtaler fra en kontekstfane

Q3 Chats er tilgjengelig i følgende kontekster innenfor Quick3:

• Oppgaver
  • Ordrer
  • Tilbud
  • Varer
  • Plukklister
  • Fakturaer
  • Fakturakontroller
  • Bestilling
  • Bilagsregistrering

Du kan enkelt starte kommunikasjon med kollegaene dine direkte fra den relevante konteksten ved å klikke på chatknappen i handlingsmenyen (øverst til høyre på fanen). Videoen nedenfor viser hvor du finner Q3 Chat og grunnleggende navigasjon innenfor den, for eksempel fra Oppgavekontekstfanen (se videoen nedenfor):

For å starte en samtale, skriv "@navn" og velg en person fra listen, deretter skriv inn meldingsteksten din. Trykk på send-knappeneller Ctrl + Enter for å sende meldingen. Når du mottar en ny melding, vises det et varsel.

Navigér til en konteksts detalj-fane

En chatts relaterte kontekst er tilgjengelig fra Q3 Chat visning . Du kan enkelt gå direkte til Oppgave, Ordre, Faktura, osv. fra chatten ved å klikke på tittelen for å navigere til fanen. "Chathodet" inkluderer viktige detaljer (slik som navn, kunde, ordrenummer, osv.), som gjør det mulig å forstå om denne chatten gjelder en ordre, et tilbud, en oppgave, osv. I tillegg kan chatten enkelt gjenkjennes av ikonet øverst i verktøylinjen, som samsvarer med konteksten til chatten innenfor Quick3 (se videoen nedenfor):

Åpne/del kontekstlenker

Lenken i kontekstfanen kan kopieres/åpnes i en ny fane eller deles (se videoen nedenfor):

Åpne chatten fra en toast-varsling

Du kan åpne Q3 Chat fra et nylig mottatt meldingsvarsling ved å klikke på selve varselmeldingen (se videoen nedenfor):

Meldinger vil bli markert som "lest" når du ser tråden

Når du åpner en hvilken som helst Chattetråd, vil den bli markert som lest, noe som gjør det enkelt å skille uleste (nye) meldinger fra de som er lest (se videoen nedenfor):

Tilgjengelighet med tastatur

Handlinger i meldingsappen kan utføres ved hjelp av tastaturet via tastatursnarveier eller knappinteraksjon. For knapper, bruk tabulering (Tab-tasten) for å flytte fokus til knappen, og trykk Enter for å bruke knappen.

• Gå tilbake: tilbakepilknappen  ( ) Focus + Enter
  • Avslutt: Esc / avsluttknappen Focus + Enter
  • Naviger samtaler: Fokus på meldingsliste (alle meldinger) + Opp ⇧ / Ned ⇩
  • Åpne fane: Fokus på tittel + Enter
  • Rull meldinger: Fokus på selve meldingstråden (spesifikk meldingstråd) + Opp ⇧ / Ned ⇩
  • Send meldinger: Ctrl + Enter etter å ha skrevet en melding / Fokus på send-knappen+ Enter

Se videoen nedenfor som demonstrerer navigasjon kun ved bruk av tastaturet:

Responsivt oppsett

Meldingsoppsettet fungerer godt på både store og små skjermer:

Meldingsoppsettet passer godt med forskjellige skriftstørrelser eller zoomnivåer:

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

FAQ:

Hvordan sender jeg en melding til en annen bruker?

I Q3 Messenger skriver du en melding der du befinner deg i Quick3, og ikke direkte til personer, men du kan nevne andre brukere, og de vil motta meldingen din.

For å sende en melding i konteksten, følg disse trinnene:

1. Åpne Q3 Chat i den relevante kontekstfanen: Oppgave, Ordre, Varer, Tilbud, Plukkliste, Faktura, Fakturakontroll, Bestilling eller Bilagsregistrering.
  2. Du finner chatteknappen i hurtigmenyen (øverst til høyre på fanen).
  3. For å starte en samtale, skriv @navn og velg en person fra listen, deretter skriv inn teksten til meldingen din.
  4. Trykk på send-knappen eller bruk tastatursnarveien Ctrl + Enter.
  5. Ved å sende en ny melding i denne kontekstfanen, oppretter du en ny chattetråd som du kan se i Q3 Messenger (global visning).

Kan jeg sende en melding fra kundens eller leverandørens fane?

For øyeblikket er Q3 Chat tilgjengelig i følgende kontekster: Oppgave, Ordre, Varer, Tilbud, Plukkliste, Faktura, Fakturakontroll, Bestilling eller Bilagsregistrering.