Leverandørfaner

Endret Tue, 13 Jun 2023 ved 10:50 AM

Bestillinger

Opprette bestilling

For å opprette ny bestilling – klikk på meny-knappen til høyre og velg ‘Legg til’. Legg inn ønskede varer. Husk; Lagre.

Mottak av bestilling

For mottak av bestilling – klikk på menyknappen oppe til høyre på bestillingen og velg ‘Registrer varemottak’.
Er samtlige av varene på bestillingen mottatt, velge ‘Auto (alt mottatt)’ – skriv inn følgeseddelnr (event. fakturanr) og bekreft.
 Mottak er registrert.

Er kun deler av bestillingen levert, må det velges ‘Manuelt’. Markøren flytter seg til feltet ‘mottatt antall’. Registrer inn mottatt antall og bekreft mottaket
med den grønne knappen oppe til høyre. Skriv inn følgeseddelnr (‘eventuelt fakturanr) og bekreft.
 Mottak registrert.

Varemottak

bekrefte_mottak

Betingelser

På fanen Betingelser setter man opp de ønskede betingelsene mot leverandøren, slik som; betalingsbetingelse, Frakt på salg, Ordregrense,  hovedbokskonto (Konto) etc.

Er det en utenlandsk leverandør, huk av for ‘Import’. Skal du operere med ‘Autobokføring’, må dette hukes av for osv..

Klikk på søkeknappen søkeknapp for å få opp alternativer på de forskjellige valgene for betalingsbetingelser,  konto og valuta.

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, programvare, nummer

Automatisk generert beskrivelse

Diverse

Dette feltet står du fritt til å bruke til det du måtte trenge. Diverse informasjon vedrørende leverandøren som er greit for deres ansatte å kjenne til, kan registreres her.

Filutforsker

Her kan du lagre dokumenter som bilder, e-post, pdf-filer etc. som  tilhører leverandøren.

Kategorier

Grupperes leverandørene i forskjellige kategorier, legges dette inn her. Klikk Legg til for oversikt over kategorier. Marker ønsket kategori og klikk ‘Legg til’.

For å tilføre en ny kategori, klikk Legg til inne i kategorioversikten og fyll inn navn og kode.

Husk å lagre.

Kontakthistorikk - leverandør

På leverandørkortet under fanen "Kontakthistorikk" kan du legge til korrespondanse og dialog som er holdt med leverandøren utenom det som er generert direkte/automatisk fra systemet. Dette gjør at du og dine ansatte enkelt kan holde oversikt over hva som har blitt sagt og gjort.

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, nummer, programvare

Automatisk generert beskrivelse

Trykk på + for å legge til en ny kontakthendelse. Det kan for eksempel være en telefonsamtale du har hatt med leverandøren, et referat fra et møte eller en dialog på epost. Her kan du fylle inn informasjon som er nyttig å vite for andre ansatte i bedriften din, og informasjon som er kjekk å lagre på leverandøren til senere.

Når du klikker på "Lagre" legger denne seg til som en egen post under Kontakthistorikk som alle ansatte kan se tilbake på.

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, Font, nummer

Automatisk generert beskrivelse

Kontaktpersoner

Her registreres kontaktpersoner dere har hos leverandøren.

For å registrere en ny kontaktperson, klikk på Legg til (til høyre i bildet) og fyll inn så mye informasjons som mulig.

I feltene Stilling og Mottaker av er det rullegardinmeny med forhåndsdefinerte valg. Husk å lagre den nye informasjonen med ‘disketten’ oppe til høyre.

Leveringsadresser

Har en leverandør flere avdelinger på forskjellige adresser, kan disse adressene registreres her.

For å legge til ny adresser, klikk på Legg til til høyre eller meny-knappen ved siden av Legg til og velg ‘Legg til’.

For å slette en adresse; marker adressen som ønskes slettet og klikk
Meny-knapp og ‘Slett’.

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, Font, Rektangel

Automatisk generert beskrivelse

Varemottak

Her vil du finne en oversikt over alle bestillinger som det er kjørt mottak på.