Profiler med to ulike nettbutikker

Endret Mon, 05 Jun 2023 ved 11:07 AM

En klient i Quick3 kan settes opp med to ulike profiler som er knyttet til hver sin nettbutikk. Dette gjøres for eksempel i tilfeller der man har to ulike avdelinger, som skal ha to ulike nettbutikker. Eller der man ønsker to ulike ansikt utad mot sluttkunde.

Man kan skille på hva som skal vises av varer og varegrupper på de ulike profilene. Dette gjør man ved å definere "tillatte varegrupper" inne på profil eller ved å opprette en egen prisliste som kun gjelder den ene, spesifikke profilen.

I denne artikkelen beskriver vi hvordan du kan skille mellom to ulike profiler, og hva som skal være webaktivt på de to ulike nettbutikkene.

• Hvordan skille varegrupper mellom to ulike nettbutikker
  • Hvordan skille varer mellom to ulike nettbutikker
  • Hvordan skille fokusvaregrupper mellom to ulike nettbutikker
  • Hvordan skille artikkelinnhold mellom to ulike nettbutikker

Profil 1 = Nettbutikk 1

Profil 2 = Nettbutikk 2

I dette eksempelet har vi en klient med to ulike profiler, som hver seg er knyttet til hver sin nettbutikk.

Profil 1 = Helene's Playground (https://helenesplayground.quick3.no/)

Profil 2 = Anne's Playground (https://annesplayground.quick3.no/)

Som hovedregel vil en webaktiv vare bli tilgjengelig på begge nettbutikker, helt til vi spesifiserer mer konkret hvilke regler som skal gjelde for varegruppen eller varen.

Tillatte varegrupper per profil:

En måte å skille visning av varegrupper på er å definere hvilke varegrupper som er tillatt på den spesifikke profilens nettbutikk. Dette kan man styre inne på Profil og under fanen Tillatte varegrupper.

Slik går du frem for å tillatte/sperre visning av varer i nettbutikken på varegruppenivå:

• Steg 1: Gå til hovedmenyen og gå inn på "Profil"
  • Steg 2: Velg den profilen du ønsker å gjøre endringer på
  • Steg 3: Åpne fanen som heter "Tillatte varergrupper"
  • Steg 4: Klikk på + og legg til de varegruppene du vil tillate for denne profilen (OBS! Det er kun disse varegruppene som blir synlig i denne profilens nettbutikk, alle andre varegrupper vil ikke være tillatt)
  • Steg 5: Lagre

Du har nå overstyrt hvilke varegrupper som skal være tillatt og vises på web, for denne profilen. Hvis den andre nettbutikken skal vise noe annet bør du gjøre det samme, og tillatte varegrupper for den andre profilen/nettbutikken også.

Tillatte varer per profil:

En måte å skille visning av varer på to ulike nettbutikker er å legge varens prisliste tilgjengelig for kun den respektive profilen.  Dette gjør du slik:

• Steg 1: Gå til hovedmenyen og velg "Utpriser"
  • Steg 2: Opprett en ny prisliste ved å klikke på + som kun skal gjelde for den ene profilen. For eksempel slik:

• Steg 3: Gi denne prislisten et navn
  • Steg 4: Sett ønsket profil som skal gjelde for denne prislisten (for eksempel profil 2)
  • Steg 5: Lagre

Du har nå opprettet en prisliste som kun gjelder for profil 2. Det betyr at varer som ligger i denne prislisten vil kun vises på nettbutikken til profil 2., og ikke profil 1.

Tillatte fokusvarer per profil:

Man kan definere hvilke fokusvaregrupper som skal vises på de ulike nettbutikkene. Dette gjør du ved å spesifisere hvilken profil den respektive fokusvaregruppen skal gjelde for. Slik går du frem:

• Steg 1: Gå til hovedmenyen og velg "Fokusvarer"
  • Steg 2: Opprett en ny fokusvaregruppe eller velg en eksisterende
  • Steg 3: Definere hvilken profil fokusgruppen skal gjelde for i kolonnen for Profil. Klikk på forstørrelsesglasset for å se alle profiler. Velg ønsket profil.

OBS! Hvis du lar feltet for Profil stå tomt vil fokusgruppen vises på begge profiler.

• Steg 4: Legg til ønskede varer i fokusvaregruppen
  • Steg 5: Lagre

Du har nå spesifisert hvilken profil og hvilken nettbutikk fokusvaregruppen skal vises for.

Hvordan skille artikkelinnhold mellom to ulike nettbutikker:

Dersom en artikkel eller et banner kun skal vises på den ene nettsiden kan du definere at artikkelen kun skal gjelde for èn av profilene. Dette gjør du i hodeinnstillingene inne på artikkelen. Slik går du frem:

• Steg 1: Gå til hovedmenyen og velg "Artikkelsøk"
  • Steg 2: Opprett en ny artikkel ved å klikke på +, eller velg en eksisterende artikkel
  • Steg 3: I feltet for Profil velger du den profilen (nettbutikken) som artikkelen skal vises på

• Steg 4: Lagre

Artikkelen din eller banneret ditt vil nå kun vises på den nettbutikken du har definert.

OBS! Dersom feltet for profil står tomt vil artikkelinnholdet vises på begge nettsider.