Filtrering av varer i nettbutikk

Endret Fri, 21 Jul 2023 ved 10:08 AM

I din Quick3 webshop finnes det en funksjon som heter "filter", som gir brukeren mulighet til å sortere/filtrere på ulike vareegenskaper i nettbutikken. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan legge til ulike filtere, for å få de til å bli synlige på nettsiden din.

Hvordan legge til filter på varer:

Filter-funksjonen bygger på de egenskaper som varene blir tildelt. Dersom en varegruppe består av to varer med to unike egenskaper vil egenskapene bli mulig å filtrere på, på overordnet varegruppenivå i nettbutikken.

Under fanen "Vare egenskaper" fra hovedmenyen bygger du et hierarki for hva som skal være filtrerbart i nettbutikken. Klikk her for å lære mer om hvordan du oppretter egenskaper på varer.

I innstillingene velger du om egenskapen skal være web-aktiv og om den skal være synlig i filteret på web.

Når varene har fått ulike egenskaper og befinner seg i samme varegruppe, vil de bli synlige og mulig å sortere på under Filterseksjonen. Web-aktive varegrupper vil bli filtrerbare automatisk av systemet.

Eksempel på filter:

Filteret vil også ta med seg varianttyper, dersom dere har satt opp varer med varianter.

Etter hvert som kunden velger blant egenskapene i filteret vil nettsiden sortere på og vise de produktene som oppfyller kriteriene som er valgt.