Tidspunktvelger for kundeskjema

Endret Tue, 21 Feb 2023 ved 06:44 PM

I Quick3 har man mulighet til å sette av ledig tid på en ressurs/medarbeider, slik at kunder som bestiller tjenester gjennom webskjema kan velge mellom ledige tidspunkter. Denne funksjonen kan være lur å benytte for tjenester med en standard varighet, for eksempel EU-kontroll.

Oppsett som må gjøres:

• Tildele koder på ressursgruppe(r)
  • Legge inn ledig tid på ressursnivå
  • Opprette oppgavemal og ordremal
  • Opprette skjema
  • Opprette tilhørende artikkel

Ressurs og ressursgruppe

I et webskjema hvor det er ønskelig å benytte tidspunktvelger, må skjemaet hente verdier til en ressursgruppe med ressurser som har lagt inn tilgjengelig tid. Derfor må ønsket ressursgruppe(r) tildeles en kode (eks. 01, 02, 03 osv...). Om dette ikke allerede er gjort, går man inn på ressursgruppe i hovedmenyen og i feltet kode, legger man inn ønsket ressursgruppe kode.
Denne koden skal vi bruke når vi oppretter skjemalinjer.

Inne på hver enkelt ressurs har man en fane som heter tilgjengelig tid. Her legger man inn når og hvor lenge man er ledig. Det er verdt å nevne at dersom man er ledig hele dagen for å gjøre oppdrag, må man legge inn flere bolker på samme dagen. Dvs. dersom man er ledig 7,5 timer og en kunde booker tid fra kl 08.00, og tjenesten kunden har bestilt kun varer i 2 timer, vil hele dagen være booket og ikke tilgjengelig for andre. Derfor bør man legge inn intervaller, slik at flere kunder kan booke blant ledig tid på samme dag.

For å legge til ledig tid på en ressurs, åpner du ressurskortet, går til fanen tilgjengelig tid, og klikker på plusstegnet.

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Da vil du få opp en linje som ser slik ut. Her legger man inn ønsket starttid og antall timer fra starttiden som er tilgjengelig. Når disse to feltene er fylt ut, vil feltene år, uke og dag bli forhåndsutfylt.  Husk å lagre.

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Oppgavemal og ordremal

Når man bygger et skjema kan man knytte skjemaet til en oppgavemal og en ordremal. Det vil si at når kunden fyller ut skjema på websiden, vil den komme inn som en bestemt type oppgave i Quick, og den vil ha en bestemt ordretype knyttet til seg på fanen "salg" på oppgaven.

For å lage en ny oppgavemal, går man til oppgavesøk og trykker på plusstegnet. Der definerer man hva slags oppgavetype det skal være, hvilket produkt det gjelder for, og hvilken ressurs som skal motta disse henvendelsene. Når dette er fylt inn, klikker man på hamburgermenyen, og velger lagre som mal.

For å lage en ordremal går man til ordresøk og klikker på plusstegnet for å opprette en ny ordre.

Deretter setter du opp ordren med de innstillingene som du ønsker at malen skal ha. (La feltet "kunde" stå tomt)

Legg til varer, blokker og innstillinger som skal være faste for denne typen ordre. Du vil alltid kunne endre/justere i etterkant når nye ordrer er opprettet, men alle ordre som opprettes fra malen får det samme utgangspunktet.

Når disse malene er opprettet, legger man de til på skjemaet som opprettes.

Skjema og landingsside på web

Skjema

Les denne artikkelen for generell informasjon om hvordan man oppretter skjema: Skjema til webside

For skjema hvor tidspunkvelger skal benyttes, må skjemalinjen må ha type = tidspunktvelger, kode = date og feltet listeverdier må inneholde ressursgruppekodene man skal uthente tilgjengelig tid på ressurser fra. Om det er flere grupper skal disse skilles med komma (,).

For skjema som skal benyttes på web må det også legges inn en prosedyre. Ta kontakt med support så vil de ordne dette.

Artikkel

Hvordan man oppretter landingsside på websiden beskrives i denne artikkelen: Timebestillingsskjema med landingsside

Når skjema og landingsside er opprettet, vil det eksempelvis se slik ut på websiden:

(Klikk på bildet for å gjøre det større)

Klikk på feltet eller ikon for "ønsket tidspunkt" for å få opp kalender hvor ønsket tidspunkt kan velges.

(Klikk på bildet for å gjøre det større)

Når ønsket dato og tid er valgt, vil du se at det nå er kommet opp i feltet for ønsket tidspunkt:

(Klikk på bildet for å gjøre det større)

Behandling av innsendt skjema

Når kunden har fylt inn og sendt kundeskjemaet vil det bli til en oppgave i Quick3. Den finner dere i oppgavesøket, i tillegg har ansvarlig ressurs mottatt oppgaven dersom det er satt opp i oppgavemalen.

Kundeinformasjonen finner man på fanen skjema på oppgaven, og tiden som kunden har valgt vil komme opp under fanen tid hvor avtalt tid på ressurs vil vises. I tillegg vil oppgaven komme opp i kalenderen.

Informasjonen kunden har fylt ut i skjemaet som finnes under fanen skjema:

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Avtalen inne på fanen tid for ressursen som har lagt inn dette ledige tidspunktet:
(klikk på bildet for å gjøre det større)

Avtale i kalenderen: