Regnskap - Rapportoppsett

Endret Tue, 23 Feb 2021 ved 02:48 PM

Utskrift av rapporten Regnskap baserer seg på Rapportoppsett som angir hvilke konti som skal med, og hvilke sumlinjer som skal presenteres.  Det ligger noen standart oppsett tilgjengelig ved installasjon.  Det er også mulig å opprette egne oppsett hvis det er spesielle behov for rapporteringer i forbindelse med periodeavslutning, styremøter, rapportering til ledelsen eller andre avstemminger.  Bruk dette som et verktøy, så vil du effektivt kunne ta ut de rapportene du trenger til enhver tid.  Det er ingen begrensning for hvor mange man kan opprette.

Oppsett 1 er standart regnskap som er fullstendig med alle kontiene for balanse og resultatregnskapet, og har standard sumlinjer for balanse og resultatregnskapet.

Ved utskrift av rapporten Regnskap velger man type rapport ved å angi nummeret til rapportoppsettet.  På den måten kan du skrive ut rapporter med forskjellig layout med samme datagrunnlag.

Forklaring til felter

Beskrivelse:

• Den teksten som skal printes ut som overskrift, eller på summeringsraden.

Kontonummer intervall:

• Kontonr som skal være med i gruppesummen kan angis som fom og tom ved å bruke bindestrek mellom.
    Eks. 3000-3999.  Alle kontonr innenfor dette intervallet blir da med.
  • Hvis det er kontonr som ikke ligger etter hverandre i nummerserie kan de listes opp med komma mellom.
    Eks. 3030,4330
  • Det er også mulig å kombinere disse to typene.
    Eks. 3010-3030,3120,4310-4330

Grupperingstype:

• Overskrift 1-3: Dataene i rapporten grupperes pr overskrift, og henger derfor sammen med nivåene som legges inn for sortering, se neste pkt.  Skal ikke ha noen kontonummer intervall.
  • Gruppe sum: Lister opp alle kontonr som er angitt og legger til en sumlinje under.
  • Gruppe sum uten total:  Summerer den enkelte kontoen, men gir ingen samlet sum for kotiene
  • Summering:  Legger kun in en sumlinje for de angitte kontiene.
  • Sum hittil forrige år:  Brukes for å balansere opp med resultatet fra tidligere år. Noe som må med hvis det ikke er kjørt årsoppgjør for forrige år enda.

Sortering:

• Sortering brukes for å styre nivåer i rapporten.  Når data grupperes i rapporten så grupperes det per overskrift, og da brukes sorteringen til å finne nærmeste overskrift. F.eks. for Balanse: alt som ligger under Balanse har en sortering som begynner på 1, og er angitt med Overskrift1. Under der igjen har vi f.eks. Gjeld og egenkaptital som er Overskrift2, og alt som ligger under denne begynner da på 12 siden det ligger under Balanse > Gjeld og egenkapital.
    Hvis vi da skulle hatt enn Overskrift3 under der igjen så ville den hatt Sortering 121 f.eks. Og alt under denne overskriften måtte hatt sortering som begynte på 121.
  • For å ha utvidelsesmuligheter er det en fordel å opprette nummer for sortering som gir rom for å legge til rader innimellom.

Balanse:

• Kryss av for de kontonr som er balansekonti

Kalkulering (andel av):

• Feltet har bare en betydning for kalkulering av andel, dvs prosentvis andel av inntekter.  Det er en egen kolonne for dette på Regnskapsrapporten.
  • Balanse 1: Kontonr 1000-1999
  • Balanse 2: Kontonr 2000-2999
  • Inntekter: Kontonr  3000-3999

Viser eksempel på utskrift med dette rapportoppsettet: