Reskontro kunde/leverandør

Endret Fri, 20 Nov 2020 ved 12:55 PM

Reskontro oversikten er lik for kunder og leverandører.

Under fanen reskontro vises full oversikt over alle bokførte transaksjoner for den enkelte kunden/leverandøren som fakturaer, innbetalinger, purrenotaer, korreksjonsbilag osv.
For å se samtlige poster og om reskontro balanserer, huk av for vis alle.

Dette er også grunnlaget for kjøring av purringer for kunder som beskrives i egen artikkel.

Reskontroen er inndelt med to faner (1), med hovedfokus på Bokførte poster. Under fanen Ikke bokførte poster vises bilag fra bunter som ikke er bokført, samt kontantbetalinger fra kassen som ikke er bokført med kasseoppgjør enda. Greit å være klar over dette hvis saldoen ikke ser ut til å stemme og man savner noen bilag.

Fra reskontro har du mulighet til å vise posteringer for et enkelt bilag.  Klikk på Åpne symbolet for posten(2) og en ny tab-side kommer opp for bunten.  Ved å klikke Åpne i kolonnen Postnr åpnes fakturaen.

Når du klikker på en rad (3) i reskontoen blir den markert blå.  Alle motposter som er linket mot denne blir markert med gul, slik at man enkelt ser poster som er krysset mot hverandre.

For informasjon om reskontrokryssing og tilhørende funksjoner klikk her.

Tillegg for leverandør reskontro

KID

Fra reskontro er det mulig å legge inn KID på faktura hvis det ble glemt ved postering av bilaget i dagbok.

Remittering

Remittering er en rutine for å legge betalinger inn i en forfallsliste, for deretter å overføre ønskede utbetalinger til nettbank for videre behandling.  Klikk her for mer beskrivelse av denne rutinen.
I reskontroen blir remitterte poster merket med kryss i Remittert.
For å sende en remitteringspost på nytt kan du fjerne krysset og fakturaen dukker opp igjen i Utvalget for remittering.
For å trekke en post tilbake fra remitteringslisten kan du krysse av i feltet Remittert.  Da blir posten borte fra listen, og betalingen må da evt legges inn manuelt i nettbanken.