Reskontro: Reskontrorydding

Endret Tue, 31 Mar 2020 ved 11:17 AM

Rutinen Reskontrorydding kan brukes for å føre vekk oppsamlede restsaldoer på flere reskontroposter i en og samme operasjon.  Dette kan være aktuelt hvis det har forekommet avrundingsfeil mellom faktura og betalinger, hvis kunden har betalt inn feil beløp og det derfor henger igjen en mindre restsaldo eller hvis kunder har unnlatt å betale fakturagebyr. Tilsvarende gjelder for leverandører.

Oppsett

Rutinen genererer automatisk posteringer i dagbok og bruker bilagstype 99 Nullstilling og velger bilagnr ut fra det som er angitt der.  Sjekk Klientinnstillinger - Bilagstyper for å se om dette er angitt.

Utvalg (1)

• Velg om det gjelder kunde eller leverandør reskontro.
  • Velg Bilagstype hvis det er saldo for en bestemt type post som skal nullstilles.  La den være blank hvis det ikke er spesielle behov her.
  • Beløps grensen settes fom og tom for å fange opp saldoer i et bestemt intervall.  Det er absoluttverdien som angis, så dette angis f.eks fom 0 tom 10.  Man får da med alle reskontro poster som har saldo fom -10 tom +10.
  • Forfallsdato kan angis hvis det f.eks er eldre poster man er ute etter.
  • Klikk på Hent reskontro poster for å se utvalget.

Marker (2)

• Marker de reskontro postene som skal nullstilles.  Kryss av på en og en hvis det er noen få som skal med, eller kryss av i headingen hvis alle i utvalget skal med.

Utfør (3)

• Angi hvilken konto saldoen skal føres mot.  F.eks 7745 Øreavrunding.
  • I beskrivelse kan du angi en tekst du ønsker skal vises i reskontro og hovedbok for disse korreksjonene.
  • Klikk på Nullstill avhukede poster for å kjøre funksjonen.  Det genereres automatisk en bunt i dagbok som bokføres mot kunde/leverandør og det kontonr som er angitt.

Bunt i dagbok

Bunten som opprettes er ikke godkjent, og må derfor godkjennes manuelt.  Det er mulig å redigere bilagene, evt slette både bilag og bunt hvis det skulle ha blitt noe feil.