Ressursgrupper

Endret Fri, 01 Dec 2023 ved 11:12 AM

En ressursgruppe er en gruppering av ressurser/medarbeidere. En bedrift har gjerne flere avdelinger, for eksempel administrasjon, regnskap og verksted. Dette kan i Quick3 legges inn som ressursgrupper. I ressursgruppene legger du til de ressursene/medarbeiderne som passer inn i gruppene. En ressurs kan også tilhøre flere forskjellige ressursgrupper.

Opprette ressursgruppe

Når du skal opprette en ressursgruppe går du inn på "ressursgruppe" i hovedmenyen:

Inne i ressursgruppe trykker du på plusstegnet i høyre hjørne.

Da vil du få opp et bilde som ser slik ut:

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Her fyller du ut en kode du ønsker å ha for gruppen, og navnet på denne (f.eks Admin). Så trykker du på lagre.

Etter du har lagret, kan du trykke på plusstegnet til høyre (litt under lagre) for å legge til ressursene som skal tilhøre gruppen. Du finner alle ressursene ved å trykke på søkeknappen.

Merk at ressursene må være opprettet på forhånd, så du kan derfor ikke opprette ressursene ved å trykke på plusstegnet. Husk også å lagre etter du har lagt til ressursene i gruppen.

Revisortilgang

Det kan legges opp til egen tilgang for revisor som vil bli utelatt fra lisensfakturering.

- Opprett en ressursgruppe som heter "Revisor".

- Opprett revisor som egen ressurs med innlogging og knytt til denne ressursgruppen.

- Tildel ønsket tilgangsgruppe.  Du kan velge å bruke Admin som har alle rettigheter, eller om du ønsker å opprette en egen spesifikt for Revisor/Regnskap.

Innlogget bruker i denne gruppen utelates fra fakturagrunnlaget.

Nyttige lenker:

Legg til ny ressurs.

Tilgangsgrupper.

Tilgangsstyring.