Salaiset tiedot

Muokattu Fri, 19 Jan 2024 klo 02:46 PM

Turvallinen tallennus tekstitiedolle, jossa on käyttöloki ja salasanan vahvistus.

Miten luot uuden salaisuuden / salaisen tiedon

Salaiset tiedot -välilehti löytyy avaamalla asiakkaan tiedot. Asiakashaku --> Valitse haluamasi asiakas:

1. Paina plus-nappia ja anna salaisuudelle nimi. Voit halutessasi lisätä huomautuksen / ilmoituksen antaaksesi lisätietoja.
  2. Anna salaisuudelle "Tyyppi". Tämä voi olla esim. TeamViewer- käyttäjätunnus ja salasana, ja tällöin sinulla on mahdollisuus avata TeamViewer automaattisesti käyttäjätunnus valmiiksi täytettynä ja salasana leikepöydälläsi.
  3. Itse salaisuus voi olla mikä tahansa teksti, esim. henkilötunnus. Se salataan vahvalla AES 256-bittisellä algoritmilla tallennuksen yhteydessä. Tämä salaus lisätään olemassa olevan Quick3-tietojesi salauksen päälle.
  4. Rastittamalla "Vaatii salasanan vahvistuksen" voit valita, pitääkö käyttäjän syöttää heidän oma Quick 3 -salasana ennen tiedon näyttämistä. Tällä voit estää arkaluontoisten tietojen joutumista vääriin käsiin.

Miten katsot salaisuuden

Paina "Kopioi salaisuus leikepöydälle" tai "Näytä salaisuus". Jos salaisuus vaatii salasanan vahvistuksen, sinun täytyy syöttää Quick 3 -salasanasi nähdäksesi salaisuuden. Kaikki salaisuuksien näytöt tai niiden yritykset kirjautuvat lokiin. Siitäkin siis jää merkintä, jos joku yrittää nähdä salaisuuden ja syöttää väärän salasanan.

Käyttöoikeudet

Halutessasi voit rajata mitkä resurssiryhmät pääsevät käsiksi salaisuuksiin päävalikosta "Käyttäjän oikeudet" -valikon kautta. Esim. jos toimintoa käytetään vaikkapa henkilötunnusten tallentamiseen, ajoneuvomyyjillä on pääsy salaisuuksiin, kun taas vaikkapa mekaanikoilla ei ole. Tällä hetkellä ei ole vielä mahdollista hallita oikeuksia yksittäisten resurssien tasolla, vaan pelkästään ryhmäkohtaisesti.

Muuta

• Turvallisuussyistä olemassa olevia salaisuuksia ei ole mahdollista muokata.
  • Käyttöloki säilytetään salaisuuden poistamisen jälkeenkin. Näin ei ole mahdollista piilottaa sitä, jos joku on nähnyt salaisuuden.
  • Luodessasi TeamViewer -tyypin salaisuuden, täytyy käyttäjätunnus ja salasana kirjoittaa erillisiin kenttiin, jotta ne voidaan hakea erikseen. Kun avaat TeamViewerin, käyttäjätunnus syötetään automaattisesti, mutta salasana tulee leikepöydälle, josta se liitetään manuaalisesti.