Ny Order

Ändrad den Thu, 02 May 2024 vid 10:01 AM

Skapa en Ny Order i Quick 3

Denna steg-för-steg guide är avsedd för att hjälpa dig att effektivt skapa och hantera nya orders i Quick 3. Följ dessa enkla instruktioner för att navigera i systemet.

Steg 1: Starta Processen

1. Öppna Ordersök

• Börja med att klicka på Quick3-loggan uppe till vänster på din skärm. Detta tar dig till huvudsidan i programmet.
  2. Gå till Ordersök:

• Använd sökfunktionen för att hitta Ordersök.
    • Klicka på Ordersök-knappen för att öppna vy där du kan se alla aktiva orders, det vill säga de som inte har blivit fakturerade.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Steg 2: Filtrera och Hantera Orders

1. Filtrera Orders:

Använd filtreringsalternativen för att enklare hitta specifika orders.

Välj exempelvis ordertyp (t.ex. Verkstad) och orderstatus (t.ex. Färdig) från dropdown-menyer för att anpassa visningen av aktiva orders.

2. Skapa Ny Order:

För att skapa en ny order, klicka på +-ikonen uppe till höger på skärmen eller använd kortkommandot Alt+O.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Steg 3: Skapa en Ny Order

1. Ange Orderinformation:

• Fyll i all nödvändig information för den nya ordern i de angivna fälten.
    • Kund och orderstatus

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Steg 4: Lägg till Artiklar och Block

1. Block

Block används som en byggpelare när man arbetar med orders.

Varje block kan anpassa efter behov om så önskas.

• Lägg till artiklar under specifika block inom ordern för att separera olika typer av kostnader, såsom arbetskostnader i ett block och materialkostnader i ett annat.
  • Detta underlättar även när du vill genomföra delfakturering av specifika block.

2. Skapa Block

Tryck på + ute till höger som finns på respektive block, fyll i den information som ni vill ha på det nya blocket och tryck sedan på Lägg till block

3. Olika Paket kan skapas för att underlätta försäljningen av artiklar och tjänster.

Ett paket kan göra olika saker beroende på hur man har ställt in det.

I detta exempel har vi ett klädespaket i översta blocket, samt ett servicepaket i blocket i mitten (3).

För att lära sig hur man skapar paket i Quick3, vänligen läs guiden artikelanslutningar

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Steg 5: Bekräfta och Skicka Order

1. Skapa en Orderbekräftelse:
    • När du är nöjd med ordern, klicka på hamburgermenyn uppe till höger.
    • Välj Skriv ut -> Orderbekräftelse för att skapa en fysisk kopia, eller Sänd -> E-post orderbekräftelse för att skicka den direkt till kunden via e-post.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Steg 6: Fakturering av Order

1. Fakturera Order:
    • För att slutgiltigt fakturera ordern, återgå till hamburgermenyn (1) uppe till höger och välj Fakturera alla linjer (2). Detta kommer att generera en faktura för hela ordern.

Videomanual