Quick 3.0.35 versionslogg

(29.11.2018)

Allmänt

Enorma prestandaförbättringar vid inläsning av rapporter!

Prestandaförbättring även vid utskrift.

En fullständig översyn av inventariehanteringen har gjorts för att säkerställa korrekta värden i inventarieförteckningen och inventarieförteckningen.

Nytt utseende och bättre enhetlighet i vår nya huvudmeny.

Arbetsstationer är ett nytt koncept i Q3 som gör att du kan tala om för systemet var du arbetar fysiskt. Exempel på detta kan vara "Checkout North" och "Checkout South". Detta används återigen för att särskilja rapportdestinationer så att en och samma användare kan ha olika destinationer per arbetsstation. Arbetsstationer konfigureras under Client Settings -> Miscellaneous och loggas in med hjälp av knappen i rubriken högst upp på sidan (observera att denna knapp inte visas om det inte finns några registrerade arbetsstationer i systemet). Den inloggade arbetsstationen kommer att komma ihåg på en maskin för alla inloggade användare.

Arbetsstationer

Arbetsstationer är ett nytt koncept i Q3 som gör att du kan tala om för systemet var du fysiskt arbetar. Exempel på detta kan vara "Kasse Nord" och "Kasse Sør". Detta används återigen för att särskilja rapportdestinationer så att en och samma användare kan ha olika destinationer per arbetsstation. Arbetsstationer konfigureras under Client Settings -> Miscellaneous och loggas in med hjälp av knappen i rubriken högst upp på sidan (observera att denna knapp inte visas om det inte finns några registrerade arbetsstationer i systemet). Den inloggade arbetsstationen kommer att komma ihåg på en maskin för alla inloggade användare.

Artiklar

Språk är nu integrerade i artiklar på ett mer synligt sätt. Tillgängliga språk visas nu som flikar ovanför artikeltexten, vilket gör det lättare att skapa översättningar.

Compello

Möjlighet att exportera kunder har lagts till.

Korrigerat ett fel där momskoden alltid var inställd på Quick3:s momskod för kontot.

Möjlighet att mappa kupongtypen har lagts till. Detta ställs in under kupongtyper i Quick3, ange Compello-kod på de kupongtyper som ska mappas.

Om till exempel Compello-kod IF ska vara kvittotyp 1 - Inkommande faktura, måste IF anges i fältet för Compello-kod.

Ett fel som gjorde att integrationen krävde leverantör vid överföringar har åtgärdats.

Förbättrad hantering av fakturor så att dessa sorteras innan de läses in. Detta för att förhindra hopp i nummerserier för kvittotyper.

Kassaregister

Ny inställning på kassanivå för automatisk utskrift av kvitton. Det är nu möjligt att låta Q3 fråga om ett kvitto ska skrivas ut eller om det bara inte ska göras alls.

Kalender

Ny inställning på resursnivå för visning av möten i tidslinje vecka: "Stretch view of appointments in Week timeline". Detta innebär att vyn för möten kommer att sträckas ut över hela dagen/cell för att göra det lite lättare att hålla reda på det. Avtalen placeras kronologiskt från toppen till botten.

Kund

Det är nu möjligt att ange antalet undantag per vecka på kund. Ett visst antal försändelser ges som "fraktbonus" (krediterade rader) på den egna fakturan efter månadens slut som standard, men kan åsidosättas fram till veckans slut i kundinställningarna. Som standard ges bonusen på de försändelser som har den högsta frakten, men detta kan också åsidosättas i kundinställningarna.

Försäljning

Korrigerade ett fel där ändringen av gäldenären på blocket inte speglades mellan beställning och plocklista. Detta ledde i vissa fall till att varor som ändrade momshantering vid byte av gäldenär inte fick rätt momssats på raderna.

Rättade ett problem med avrundning av negativa tal i kassan.

Bättre och tydligare försäljningsreferenser mellan order, plocklistor och fakturor.

Vid blockering kan du nu se alla försäljningsreferenser, tidigare såg du bara en.

Försäljningsreferenser läggs också till per rad, så att det är lättare att se var varje rad hänvisar bakåt och framåt i försäljningen.

Artikel

Kvantitet per förpackning vid inköp kan nu anges på artikelkort (under artikelinformation). Används tillsammans med kundinställningen "Forcera orderkvantitet till kvantitet per förpackning" (under Övrigt - Inköp).

Varianter

Mall läggs nu till i varianttyper. Om mall är inställd på en variant kommer rätt alternativ att väljas automatiskt baserat på det artikelnummer som är inställt på varianten.

Länkar till artiklar

Ny artikellänk "Dela av". Läs mer om detta här.

Varumottagning och fakturakontroll

Möjliggör justering av priser och rabatter på linjen i varumottagningsläget. Detta innebär att priser och rabatter på varor kan justeras när du kör varumottagningen.

En totalöversikt (summa av rader, moms och totalsumma) har lagts till för rader mot vilka kontroll av varumottagning/faktura utförs. Denna visas i dialogerna för att slutföra varukontrollen/fakturakontrollen.

Ändrad hantering av frakt-/avgiftsvaror i fakturakontrollen. Summan från varumottagningen hämtas nu återigen vid fakturakontrollen så att du lättare kan justera de totala frakt- och avgiftskostnaderna.

Utskrifter och rapporter

Möjlighet till automatisk utskrift för plockning, fakturering och varumottagning. Autoprint är för närvarande endast möjligt att ställa in för support, så kontakta supporten för att få hjälp med inställningen.

Rapportdestinationer kan nu ställas in så att de frågar användaren om antalet kopior innan de går till snabbutskrift.

Det är nu möjligt att manuellt lägga till nya rapportdestinationer.

Möjlighet till anpassade rapporter per kund.

Fastställt fel i samband med återställda utskrifter.