Ändrad den Tis, 6 aug. vid 11:24 F.M.

Introduktion

Godsmottagning är en funktion i Quick3 och utgör en viktig länk mellan inköp och lagerhantering. När en beställning har gjorts, är nästa steg att ta emot de inkommande varorna. En effektiv godsmottagningsprocess säkerställer att varorna kontrolleras, verifieras och registreras korrekt i ERP-systemet.

Öppna Godsmottagning

För att öppna funktionen Godsmottagning i Quick3, följ någon av dessa två metoder:

1. Sök efter godsmottagning

• Klicka på Quick3-loggan uppe till vänster i systemets gränssnitt.
    • Välj alternativet "Godsmottagning" från menyn som visas.
  2. Via aktuell beställning:

• Gå till den specifika beställningen som du vill ta emot varor för.
    • Klicka på menyn uppe till höger inom beställningens vy.
    • Välj alternativet "Registrera varumottagning" från menyn.

Genom att använda någon av dessa metoder kan du snabbt och enkelt öppna funktionen för godsmottagning och börja registrera inkommande varor.

Registrera godsmottagning

För att registrera en godsmottagning så trycker man på menyn uppe till höger och väljer registrera varumottagning.

Här finns 2 alternativ, Manuellt och automatiskt.

Alternativ 1: Manuellt

1. Gå till kolumnen för mottaget antal. Denna kolumn öppnas med värdet 0.
  2. Fyll i det mottagna antalet manuellt för varje rad i beställningen.
    • Kontrollera att du skriver in rätt antal för varje vara.
  3. Spara ändringarna efter att du har lagt in alla mottagna antal.

Alternativ 2: Auto (allt mottaget)

1. Öppna systemet och navigera till beställningen.
  2. Välj alternativet "Auto (allt mottaget)."
    • Detta kommer automatiskt att sätta kolumnen för mottaget antal lika med beställt antal för varje rad.
  3. Granska beställningen noggrant.
    • Även om systemet antar att alla varor har mottagits, är det viktigt att kontrollera att antalet stämmer med det faktiska mottagna.
  4. Spara ändringarna för att bekräfta mottagandet.

Godsmottagningslista

Skriv ut en godsmottagningslista som hjälpunderlag vid kontrollräkning av godsmottagningen.

Alternativt är att använda appen Q3-mobile och göra godsmottagningen direkt via appen.

Godsmottagning Aktuella justeringar

1. Lägg in korrekt mottaget antal.
  2. Lägg till rätt Lagerplats för varornas placering. OBS! Ändring av plats för varor är inte tillgängligt efter att varumottagandet har godkänts. Se därför till att ange rätt plats innan du fortsätter.
  3. Ändra till rätt enhetspris. Eventuella prisändringar kommer att uppdatera Nettokostnad i lagerloggen för varorna och ingå i ny genomsnittlig kostnadsberäkning.
  4. Lägg till eventuell Rabatt 1 och 2. Rabatten kommer att uppdatera Nettokostnad i lagerloggen för varorna och ingå i ny genomsnittlig kostnadsberäkning.
  5. Bekräfta mottagandet.

Bekräfta godsmottagning

När du har registrerat det mottagna antalet kommer du nu till bekräftelsesidan för mottagande av varor, där du kan lägga till eventuella avgifter och fraktkostnader.

• Ange beloppet för eventuella avgifter som har uppkommit i samband med mottagandet av varorna.
  • Därefter fyller du i fraktkostnader genom att skriva in det belopp som har debiterats för frakten av varorna.

Om du upptäcker att du har glömt att ändra placeringar eller priser för mottagandet, kan du avbryta och återvända till den tidigare sidan för att göra nödvändiga ändringar.

När alla uppgifter är korrekta och granskade kan du bekräfta mottagandet genom att klicka på knappen OK för att slutföra registreringen.

Godsmottagning

Du har nu fått en uppdaterad totalsumma för varumottagandet. Om det visar sig att inte alla kostnader var kända vid tidpunkten då mottagandet utfördes, kan justeringar göras när fakturakontrollen körs.

Under fakturakontrollen har du möjlighet att ändra

• Antal
  • Pris per vara
  • Rabatter
  • Fraktkostnader
  • Fakturaavgifter
  • Frakt- och transportförsäkringar
  • Indirekt frakt
  • Tull och avgifter.

Det är viktigt att notera att ändringar i priserna vid den tidpunkten också kommer att påverka nettoinköpspriset samt snittkostnaden för varan i lagerloggen. Se till att alla justeringar är korrekta för att säkerställa en korrekt redovisning och spårning av kostnader.

Reservationslista

En reservationslista kan skrivas ut/förhandsgranskas för att få en bra överblick på vilka orders som saknar artiklar men som finns med på beställningen.

Börja med att

1. Tryck på menyn uppe till höger inne på vald godsmottagning
  2. Välj sedan skriv ut
  3. Välj den rapport/etikett som ni vill skriva ut

Här kan man snabbt gå in på den specifika ordern som väntar på en viss artikel, samt även direktlänk till kunden som väntar på artikeln.

Reservationsetikett

Har ni även en etikettskrivare kopplad till ert system så kan ni även skriva ut etiketter som är kopplade till en specifik order/kund och sätta på varan.

Köp av hårdvara

Vid köp av etikettskrivare eller annan typ av hårdvara, vänligen kontakta er säljare eller supporten så hjälper vi er på bästa sätt.

Läs vidare under Fakturakontroll.