Kundregister

Ändrad den Thu, 02 May 2024 vid 09:59 AM

Välkommen till Quick3 Kundregister Manual

I denna manual kommer vi att utforska kundregistret i Quick3, en central komponent i vårt ERP-system. Här lagras all viktig information om era kunder så som bokföringsregel, valuta, betalningsvillkor etc.

Vi kommer att gå igenom hur man navigera i kundernas försäljningshistorik för att bättre förstå deras köpbeteenden och behov. Denna guide är designad för att göra er snabbt bekant med systemet och effektivisera ert dagliga arbete. Låt oss börja!

___________________________________________________________________________________________________

Kundregister

1. Öppna kundsök genom att trycka på Quick3 loggan uppe till vänster.

2. I vyn för kundsök så kan man frisöka på en rad olika fält i listan, som till exempel förnamn, efternamn, telefonnummer, adress etc. man kan också filtrera i listan. Detta underlättar när ni letar efter en specifik kund.

3. För att skapa en ny kund så trycker ni på + uppe till höger

___________________________________________________________________________________________________

Skapa ny kund

1. Fyll i grundläggande uppgifter om kunden

a) Förnamn och efternamn

b) Fakturaadress

c) Kontaktinformation

2. Ledning
Tryck på ledning för att öppna inställningar för kunden.

3. Regler

Kontrollera så att det är korrekt konto, bokföringsregler, valuta, spårk etc.

Samt att fakturaleverering är korrekt för den nya kunden.

4. Övriga Inställningar

a) Aktiv: Om man avaktiverar denna inställning så blir kunden inaktiv i systemet

b) Problemkund: Om kunden är problematisk så kan man flagga detta i systemet så att kollegor också kan se detta.

c) Blockerad: Väljer man att aktivera denna funktion så blockeras kunden i systemet från att köpa något.

d) kontantkund: Kunden kan endast betala på plats, det går EJ att fakturera denna kund

5. Spara

När man är nöjd med uppsättningen av den nya kunden, så trycker man på spara knappen uppe till höger

___________________________________________________________________________________________________

Försäljning

För att få fram försäljningsinformation om kunden så kan man trycka på fliken försäljning

Här kan man välja mellan offert, order, plocklista och faktura, Detta ger en snabb överblick på vad:

1. Kunden har fått för offerter

2. Vilka orders som är aktiva just nu

3. Vilka plocklistor som är aktiva just nu

4. Samtliga fakturor som kunden har fått

___________________________________________________________________________________________________

Videomanual