Dokumentsenter - Fakturakontroll - Beskrivelser

Endret Thu, 21 Mar 2024 ved 12:00 PM

PO-matching gjøres mot importerte bestillingsdokumenter. Dette kan være tre typer:

1. Ordrebekreftelse, matches mot bestilling.
  2. Forhåndsmeldt mottak, matches mot bestillingslinjer.
  3. Faktura, matches mot varemottakslinjer.

Import

Ordrebekreftelse og Forhåndsmeldt mottak kan importeres fra Mine oppgaver, i underfanen Bestillingsdokumenter til gjennomgang

Forhåndsmeldt mottak kan også importeres ved å dra og slippe en fil inn i Innkjøp fanen på leverandørkort. Krever at oppsett for filimport er klargjort på forhånd.

Faktura importeres fra EHF-faktura eller Epost faktura, eller lages manuelt fra dokumentsenteret.

Avvikshåndtering

Kilde er alltid bestillingsdokumentet, avvik kontrolleres mot bestillings-/mottakslinjer, og resultat avhenger av type dokument. For ordrebekreftelse vil resultat være at bestillingslinjene endres i henhold til avvikshåndtering, for forhåndsmeldt mottak vil et nytt forhåndmeldt mottak bli opprettet med informasjon i henhold til avvikshåndtering, og for faktura vil en fakturakontroll opprettes i henhold til avvikshåndtering.

Avvik som ikke blir håndtert vil alltid bruke data fra bestillings/-mottakslinjer.

Avvikstyper

• Oppdater vare: Bruker varen fra bestillingsdokumentet.
  • Overfør vare: Sørger for at selve varen blir overført til varen fra bestillingsdokumentet, dvs. setter «overført til» varekobling på varen dersom den ikke fins fra før. Fins ikke den nye varen blir den opprettet. Opererer uavhengig av «Oppdater vare», så denne må settes dersom man skal bruke varen fra bestillingsdokumentet i resultatet.
  • Oppdater antall: Bruker antallet fra bestillingsdokument.
  • Oppdater rabatt: Bruker rabatt fra bestillingsdokument.
  • Oppdater rabatt2: Bruker rabatt2 fra bestillingsdokument.
  • Fjern linje: Vil fjerne bestillingslinjen helt (kun for ordrebekreftelse).
  • Opprett linje: Vil opprette ny bestillingslinje med data fra bestillingsdokumentlinjen. Varen opprettes dersom den ikke fins fra før. Legges på angitt bestilling eller på en ny bestilling dersom ingen angitt og forhåndsmeldt mottak. (kun for ordrebekreftelse og forhåndsmeldt mottak).
  • Koble valgte linjer: For å smelte to linjer sammen til en, dvs. sette kobling mellom dokumentlinje og bestillings-/varemottakslinje.
  • Fjern kobling valgte linjer: For å oppheve kobling mellom dokumentlinje og bestillings-/varemottaklinje.