Ordre – beskrivelse felter

Endret Tue, 24 Sep 2019 ved 09:23 AM

Når du oppretter en ny ordre kommer du til følgende bilde:

Heading
Her registreres kunde, ordretype, kundens ref. og eventuelt dersom ordren skal merkes med noe spesielt. Ordredato fylles ut automatisk, men kan overstyres.
Under tilleggsinfo registreres selger, ordrestatus, bokføringsregel (bestilling, ekstern, intern etc.), skal ordren til factoring, er det samlefaktura, type valuta etc..
Dersom kunden har en annen leveringsadresse enn den som står på kundekortet og denne også er registrert under fanen Leveringsadresser på kunden, kan denne søkes opp fra fanen Levering på ordren og legges til her.

Er kunden registrert med en anmerkning på fanen Diverse og denne er flagget (flagget er rødt), så vil denne anmerkningen vises i det du legger kunden inn på ordren, slik;
Her er notat registrert på fanen Diverse

Når kunde blir registrert inn på ordren, enten via søkemotoren på ordren eller at ordren opprettes fra kundekortet, vil denne anmerkningen vises slik;

Body

For å legge til flere ordrelinjer, klikk ctrl+ enter eller klikk enter til markøren passerer feltet for antall, da legger systemet automatisk til en ny linje.
For å slette en ordrelinje, klikk ctrl+delete eller benytt meny-knappen til høyre over body.
Ønsker du å gå inn på varekortet direkte fra ordren, klikk pilen til venstre for varenr..
Er det ett kapitalvaresalg hvor det skal knyttes individ – høyreklikk på ordrelinjen individet skal knyttes til og velg Tilknytt individ.
Skal individtilknytningen slettes – høyreklikk på ordrelinjen og klikk Slett individtilknytning.
Er det flere medarbeidere som skal jobbe med samme ordre og det beregnes provisjon, kan selger spesifiseres på hver enkelt ordrelinje i  kolonnen Selger.

Menyknappen oppe til høyre på body:

I Quick 3 kan man fleksibelt og enkelt tilpasse ordre/ordretyper.
For å legge til flere blokker, gå via meny-knappen oppe til høyre over body.

Eksempel på verkstedordre med blokker:

Footer

Her vises totalbeløp på ordren, med og uten mva, mva-sats og eventuell avrunding.
Under fanen Ordretekst kan man skrive inn ønsket tekst. Denne teksten vil komme frem under ordrelinjer og eventuelt blokker, slik;

Under fanen Filutforsker kan man legge inn dokumenter og eventuelt bilder som måtte være aktuelt for ordren.
Gjelder det for eksempel en forsikringssak, kan bilder av skade på bil og skadeskjema etc. legges inn her.

Eksport

Oppgaver

Under fanen Individer vil det/de individene som er koblet til ordren være synlig.