Rabatt i nettbutikk

Endret Mon, 19 Jun 2023 ved 11:06 AM

Kunder i webshop kan få rabatt på varer på to forskjellige måter. Enten ved at varene er rabattert i Quick og gjelder for alle kunder, eller at det lages en prisliste med en webshop rabattkode som kun gjelder for varer kjøpt via webshop.

Uten bruk av webshop rabattkode:

Det kan settes rabatt på varer i Quick3 enten ved å opprette ny utprisliste, eller sette rabatt på varer i basisprislisten. (Merk at dersom varene skal være rabattert i en gitt datoperiode, bør det opprettes egne utprislister slik at basisprislisten ikke berøres av datostyringer).

For at rabatten skal være tydelig markert på varer i webshoppen, må rabattprosent legges inn i feltet "rabatt 1 (ut)". Da vil det komme en "boble" med rabatt på varekort i nettbutikk.

Les her om hvordan man oppretter kampanjepriser: Hvordan opprette kampanjepriser

Webshop rabattkode:

Inne i en utprisliste kan man sette en rabattkode som skal gjelde for varer på webshop. Det vil si at kundene kun får rabatten om de benytter den aktuelle koden i handlekurven ved utsjekking. Koden defineres i feltet "Webshop rabattkode", og rabattprosenten kunden skal få med rabattkoden defineres i feltet "rabatt 1 (ut)".

I eksemplet under har vi en utprisliste som gir utvalgte capser 30% avslag ved å benytte koden "CAPS30" i handlekurven.

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Slik ser en av capsene vi har rabattert med webshop rabattkode ut. Tilsynelatende er det ikke noe rabatt på denne:

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Dersom vi legger denne varen i handlekurven, går til utsjekk og legger inn rabattkoden "CAPS30" i feltet for rabattkoder, vil vi se at rabattkoden er grønn (som betyr at den er valid) og varen blir rabattert med 30%.

Nyttige lenker:

Varejustering