Aktivere en mengde varer for web

Endret Thu, 13 Jul 2023 ved 01:58 PM

Når man skal gå i gang med å gjøre en større mengde med eksisterende varer web-aktive, har man flere måter å gjøre dette på. Man kan web-aktivere en mengde varer fra varesøket, eller man kan benytte varejustering til dette formålet.

Varejustering

Man kan man ved bruk av varejustering gjøre justeringer på en mengde varer i èn operasjon. Varejustering finner du i hovedmenyen under varer.

I varejustering velger man de kriteriene som passer for å hente utvalget av varene du ønsker å gjøre web-aktive.

Dette kan for eksempel være hele varegrupper, varer fra en leverandør eller varer med bestemte varenummer.

Valgene under justeringer er det man har mulighet til å gjøre av endringer på varene.

I eksemplet under har vi hentet fram en varegruppe som heter "Test". Denne består av tre varer som ikke er web-aktive.

Videre åpner vi varejustering.
Her har vi valgt å hente opp varene som ligger i varegruppen "test", og vi ønsker å justere disse varene til å bli web-aktive.
Når ønskede kriterier og justeringer er valgt, klikker man på "hent utvalg", og åpner fanen utvalg.

Under fanen utvalg ligger nå de tre varene som lå i varegruppen "test". Trykk deretter på "forhåndsvisning" for å se endringene vi har valgt.

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Under fanen forhåndsvisning ser vi at "web-aktiv"- kolonnen er blitt markert i rødt og boksene har blitt haket av. Trykk videre på "start" for å starte selve varejusteringen.

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Når varejusteringen er utført kan vi se at det som i forrige bilde var markert med rødt, nå har blitt borte og haken er "på" for web-aktiv.

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Hvis vi nå går inn på varegruppen, og ser på oversikten over varene i gruppen, er de nå web-aktive.

Varesøk

Man kan benytte varesøket til å gjøre enkle operasjoner. Deriblant å aktivere/deaktivere varer for web.
Man kan hente opp et utvalg varer ved å benytte det avanserte søket.

(klikk på bildet for å gjøre det større)

I eksemplet under har jeg valg å søke og hente opp varegruppen "Test".
Her ser vi at varene er aktive, men ikke web-aktive. For å aktivere disse varene for web, går vi til hamburgermenyen i høyre hjørne og velger "aktiver webaktiv"

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Aktiveringen av varene for web vil skje umiddelbart, og du kan se at varene har blitt huket av for web-aktiv.