Usean tuotteen aktivoiminen verkkokauppaan

Muokattu Wed, 03 Apr 2024 klo 07:43 AM

Kun haluat aktivoida useamman tuotteen verkkokauppaan, siihen on olemassa erilaisia tapoja. Useamman tuotteen yhtäaikainen aktivoiminen onnistuu tuotehaun tai "Tuotteen säätäminen"-toiminnon kautta.

Tuotteen säätäminen

Käyttämällä toimintoa "Tuotteen säätäminen" voidaan muuttaa yhdellä kertaa useamman tuotteen määrää. "Tuotteen säätäminen" löytyy päävalikosta nimellä tuotteet.

Tässä toiminnossa valitaan ensiksi halutut kriteerit tuotteista, jotka halutaan muuttaa verkkoaktiiviseksi. Kriteerit voivat olla esimerkiksi kokonaisia tuoteryhmiä sekä tietyn toimittajan- tai tietyillä tuotenumeroilla löytyviä tuotteita. Säädöt otsikon alla olevat valinnat määrittävät tarkemmin millaisia muutoksia valittuihin tuotteisiin halutaan tehdä.

Alla olevassa esimerkissä näkyy avattuna nimikeryhmä "Mallituotteet". Tämä ryhmä koostuu tuotteista jotka eivät ole verkkoaktiivisia.

Tämän jälkeen avataan Tuotteen säätäminen.

Täällä olemme valinneet "Mallituotteet"-tuoteryhmään kuuluvat tuotteet, jotka haluamme aktivoida verkkokauppaan. Kun haluamasi kriteerit ja säädöt on valittu, napsauta "Hae valinta" ja avaa "Valinta"-välilehti.

"Valinta"-välilehden alla on nyt tuotteet, joka olivat "Mallituotteet"-tuoteryhmässä. Paina sitten "Esikatselu" nähdäksesi valitsemasi muutokset.

(Klikkaa kuvaa, mikäli haluat sen suuremmaksi)

"Esikatselu"-välilehden alta näemme, että "Näytä verkossa" -sarake on punaisella korostettuna ja valintaruudussa on rasti. Paina "käynnistä" aloittaaksesi tuotteen säädön.

Kun tuotteen säätäminen on suoritettu, katoaa edellisessä kuvassa punaisella merkityt sarakkeet ja valintaruuduissa rastit kertovat tuotteen/tuotteiden olevan nyt aktivoituja verkkokauppaan.

(Klikkaa kuvaa, mikäli haluat sen suuremmaksi)

Jos nyt mennään tuoteryhmään ja katsotaan kyseisen ryhmän tuotteiden yleiskatsausta, ne ovat nyt aktivoituja verkkokauppaan.

Tuotehaku

Tuotehakua voidaan käyttää yksinkertaisten toimintojen suorittamiseen, kuten tuotteiden verkkoaktivointiin tai inaktivointiin. Tarkennetun haun avulla voidaan hakea ja valita tietyn laajuuden verran tuotteita.

(Klikkaa kuvaa, mikäli haluat sen suuremmaksi)

Alla olevassa esimerkissä on haettu "Tehdaslisävarusteet"-tuoteryhmän tuotteet esiin. Kuvasta näemme, että tuotteet ovat aktiivisia, mutta eivät verkkoaktiivisia. Jos kyseiset tuotteet halutaan asettaa verkkoaktiiviseksi, klikataan oikeassa kulmassa olevaan hampurilaisvalikkoa ja valitaan "Ota verkkoaktiivinen käyttöön".

(Klikkaa kuvaa, mikäli haluat sen suuremmaksi)

Tuotteiden aktivoiminen verkkokauppaan tapahtuu välittömästi ja myös ruudukossa olevan sarakkeen "Näytä verkossa" ruutuihin tulee merkintä verkkoaktiivisuuden merkiksi.

(Klikkaa kuvaa, mikäli haluat sen suuremmaksi)