Legge til banner i nettbutikken

Endret Tue, 30 May 2023 ved 02:22 PM

I nettbutikken din kan du legge til bannere. Legger du til mer enn en banner på samme side i nettbutikken, vil disse fremstilles i en bildekarusell.

I nettbutikken er en banner definert som en artikkel. For å lage en banner må du derfor gå inn på artikkelsøk og opprette ny artikkel. Når en ny artikkel er opprettet er det visse felter som må fylles ut for å få det til å vises som en banner:

• Publisert for
  • Beskrivelse
  • Banner
  • Filutforsker
  • (evt. prioritet)

(klikk på bildet for å gjøre det større)

publisert for kan du velge hvem banneret skal være synlig for. Om denne settes til alle, vil alle som besøker nettsiden se det. Om du har bannere som skal være synlig i visse perioder, kan det være greit å sette denne til ingen i periodene som ikke er aktuelle. På den måten kan du ta vare på bannere som skal brukes igjen på et annet tidspunkt. Eksempel på dette kan være om du ønsker å vise spesifikke bilder på sommeren, og andre bilder på vinteren.

I beskrivelsen fyller du innen en informativ tekst som sier noe om hva artikkelen er. Dette er for å lettere kunne ha oversikt over artiklene dine.

På valget som heter banner, velger du hvor banneret skal ligge. Front er forsiden i nettbutikken. For at artikkelen skal vises som et banner må denne settes til noe. Om ingen av alternativene er huket av vil den stå på ingen sidetyper, og da vil ikke artikkelen gjøres om til et banner.

I filutforskeren laster du opp bildet du skal vise frem. Husk å huke av for "web-aktiv".
Merk! Om du vil fremvise flere bannere på for eksempel forsiden i nettbutikken, må det opprettes en banner-artikkel for hvert bilde.

Prioritet brukes gjerne om du har flere bilder i banneret, og ønsker å ha en viss rekkefølge på fremvisningen av disse. Da setter du et tall i dette feltet. Husk at 0 i Quick3 går foran 1 i rekkefølgen.

Når alle disse feltene er fylt ut må du huske å lagre artikkelen. I eksemplene under ser du et forslag til hvordan et banner kan se ut:

Hvordan banneret er satt opp i Quick3:

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Hvordan banneret ser ut i nettbutikken:

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Man har to visningsmuligheter for bannere i nettbutikken. Enten at bildete er dratt helt ut i bredden på nettsiden (som bildet over), eller at den følger samme bredden som annet innhold på siden.

Eks:

(klikk på bildet for å gjøre det større)

Hvis man ønsker at det skal vises som på bildet over, må man på bildet i filutforsker legge inn koden "Q3W_Inline" i feltet for flagg

(klikk på bildet for å gjøre det større)

TIPS: For at bildet i banneret på forsiden skal vises slik du ønsker det, bør bildet være skalert i 4:1 størrelse.

Nyttige lenker:

Opprette og endre artikler

Hvordan bygge en webside med flere artikler/artikkelgrupper

Legge til artikkelfliser på forsiden