Bygge en informasjonsside med flere artikler/artikkelgrupper

Endret Fri, 21 Jul 2023 ved 11:51 AM

Man kan bygge opp informasjonssider i Quick3 webshop, som kan bestå av èn eller flere artikler eller artikkelgrupper. På denne siden beskriver vi hvordan du steg-for-steg kan bygge opp en informasjonsside ved bruk av flere artikler og artikkelgrupper, lik som siden på bildet under.

Denne siden er en artikkelgruppe som består av 8 elementer:

1. En artikkel som kun består av et bannerbilde (øverst)
  2. En artikkel som består av kun utdragstekst (i midten)
  3. 6 artikler som er presentert som artikkeltype "normal", hvor hver enkelt ansatt er hver sin artikkel med bilde og tekst. (i bunnen)

I Quick3 ser artikkelgruppen slik ut:

Steg 1 - Opprett artikkelgruppen

Vi starter med å opprette selve artikkelgruppen. Her inne knytter vi til de artiklene som vi ønsker at artikkelgruppen skal bestå av, og definerer hvilken artikkeltype de ulike artiklene skal ha.

Artikkeltypen definerer hvordan artikkelen skal opptre på artikkelgruppe-siden. Som du ser er den øverste definert som BANNER. Den neste som INLINE-tekst. Og artiklene for de fire ansatte er presentert som NORMAL

1. Gå til Artikkelgrupper og klikk på + for å opprette en ny artikkelgruppe
  2. Gi artikkelgruppen en kode
  3. Gi artikkelgruppen et navn
  4. Legg til flagget "Q3W_DoubleTile" (vi beskriver hva dette gjør lenger ned på denne siden)
  5. Deretter knytter vi til de ulike artiklene ved å trykke på +
  6. Sett artikkeltype for de ulike artiklene
  7. Lagre

Vi skal nå gå inn på de ulike elementene hver for seg, for å se litt mer detaljert på disse.

Steg 2 - Banner

Øverst på siden ønsker du kanskje en banner. For å legge til dette må du opprette en artikkel som består av et banner.

1. Gå til Artikkelsøk og klikk på + for å opprette ny artikkel
  2. Gjør artikkelen publisert for Alle
  3. Gi artikkelen en beskrivelse
  4. Gå til fanen Filutforsker og last opp et bilde
  5. Gjør bildet Web-aktivt ved å krysse av i boksen for Web
  6. Legg på flagget som heter "Q3W_Inline" dersom du ønsker at banneren ikke skal fylle hele skjermen til brukeren, men holde seg innenfor innholdsrammen på nettsiden din.
  7. Lagre

Steg 3 - Tekst

Under banneret vil du kanskje ha litt informasjonstekst. For å legge til dette må du opprette en artikkel som inneholder teksten du vil vise. I dette tilfellet ser artikkelen slik ut:

1. Gå til Artikkelsøk og klikk på + for å opprette ny artikkel
  2. Gjør artikkelen publisert for Alle
  3. Gi artikkelen en beskrivelse
  4. Gå til fanen Utdrag og skriv inn teksten
  5. Lagre

NB! Du kan også legge til både bilder og hovedtekst på denne artikkelen. Da vil det legges til en link som heter "Les mer" på artikkelgruppe-siden.

All tekst som legges i UTDRAG blir synlig på artikkelgruppe-siden.

Ingen tekst som legges i HOVEDTEKST vil bli synlig på artikkelgruppe-siden.

Steg 4 - Artikkel for hver ansatt

For å få artikler til å opptre ved siden av hverandre legger du de til i artikkelgruppen og velger artikkeltypen NORMAL

I dette tilfellet består hver artikkel av to elementer: Tekst i utdrag og bilde av den ansatte

1. Gå til Artikkelsøk og klikk på + for å opprette ny artikkel
  2. Gjør artikkelen publisert for Alle
  3. Gi artikkelen en beskrivelse
  4. Legg til navnet til artikkelen/personen i feltet "Tittel" under fanen Hovedtekst
  5. Gå til fanen Utdrag og skriv inn ønsket tekst
  6. Gå til fanen Filutforsker og last opp et bilde
  7. Gjør bildet Web-aktivt ved å krysse av i boksen for Web
  8. Lagre

Artikkelsiden til Lisa ser for eksempel slik ut alene:

Uten videre redigering vil dette da se slik ut på artikkelsiden:

For å få presentasjonen av disse artiklene til å se litt større og bedre ut, og ikke minst få med teksten som er skrevet i utdrag, kan vi benytte oss av et flagg som heter "Q3W_DoubleTile". Dette flagget legges i hovedinnstillingene til artikkelgruppen og gjør at normale artikler presenteres som fliser med både bilde og tekst.

Dette blir da seende slik ut:

Det finnes også et flagg som heter "Q3W_CardTile", som gjør at artiklene presenteres slik:

Disse flaggene er forhåndsprogrammerte regler i systemet som bestemmer hvordan flisene skal presentere tekst og bilder.

I koden er oppsettet satt til å vise fire artikler i bredden. Hvis du vil legge til flere enn 4 artikler så vil de presenteres på ny linje. Du kan endre rekkefølgen til artiklene ved å gi de ulik prioritering.