Dokumentsenter - Opprett dokumenter for manuelle bilag

Endret Tue, 24 Aug 2021 ved 01:27 PM

Man kan fortsatt velge å føre enkelte bilag i dagbok selv om man i hovedsak bruker dokumentsenteret til de fleste bilagene. Dagboksbildet og konteringslinjene i dokumentsenteret støtter de samme føringene, men det er litt bedre plass og kan være litt mer oversiktlig å jobbe i dagbok med for store føringer. Det kan f.eks være aktuelt å føre etter kontoutskrift fra banken i dagbok, for så å knytte dokumentet til føringen i etterkant.

Merk deg at bunten må være bokført før man kan knytte til et dokument.

Funksjonen for tilknytning finner du ved å H-klikke på bilagslinjen, og velge Opprett dokument for bilag.

Den samme muligheten har du også for bilag i reskontro på kunde og leverandør.

Det opprettes da et dokument i dokumentsenteret, med en del forhåndsutfylt info som tas med over fra bilaget i dagbok.

Fullfør de feltene som mangler info, og trekk det aktuelle dokumentet inn i området for filutforsker.  Evt kan du klikke i området for å få opp mappen for filutforsker, der du kan velge fil.

Denne funksjonen kan være praktisk å bruke hvis man er i en overgang mellom føring i dagbok og dokumentsenter, og ønsker å knytte til dokumenter til bilag i ettertid.