Fraktregel

Endret Wed, 24 May 2023 ved 03:00 PM

Man kan sette fraktregel på sendingsmåte og varer for å kunne tillate eller ikke tillate, vise eller skjule forskjellige sendingsmåter for disse varer i nettbutikken.

Hvordan lage Fraktregler:

Fraktregler settes opp under fanen Fraktregler som du finner i hovedmenyen under kategorien innstillinger, eller hurtigtast Alt+H søk "Fraktregler".

Legg til en fraktregel ved å klikke på + oppe til høyre, og gi den et navn og en beskrivelse. Det kan lages så mange regler man ønsker.

NB! Regelen må deretter knyttes til en vare og en sendingsmåte.

Koble regel til vare:

På varekortet velger du fraktregler under fanen Vareinfo, klikk søk eller søk ved å skrive inn navnet på regelen du ønsker å bruke.

Koble regel til sendingsmåte:

Under fanen Sendinger > Leveringsmåter kobles fraktregler på de forskjellige leveringsmåter. Her finnes det 2 måter å benytte en regel på, man kan bruke reglen til å si krever eller forbyr

I tilfellet over så laget vi en regel som sier "Ikkepostpakke", og denne kobler vi til type forbyr på leveringsmåten(e) man ønsker å forhindre at kundene kan benytte for vare(r) med samme regel koblet på seg.

Type Fraktregel, Forbyr:

Om du for eksempel har en vare som er for stor eller tung til å sendes som postpakke kan man benytte regel som ikke vil tillate å velge sendingsmåte og dermed ikke vise den/de leveringsmåter i nettbutikk.

Type Fraktregel, Krever:

Med denne type kan man sette opp en regel som krever at man velger for eksempel "Hent i butikk" eller andre leveringsmåter.

Hvordan legge til FRI FRAKT over en bestemt ordresum:

Man kan bestemme at en kunde skal få gratis frakt hvis den handler for en bestemt ordresum. Dette gjøres ved å markere den sendingsmetoden du ønsker at fraktregelen skal gjelde for. Og nede under feltet "Priser" defineres fraktprisen som skal gjelde for hvilke beløp.