Kunderabatt ut fra rabatt på innkjøpspriser

Endret Wed, 17 Jun 2020 ved 01:23 PM

Dersom du ønsker å gi rabatt til kunde ut i fra hvilken rabatt du selv har fra leverandør, kan dette løses med en krysstabell mellom rabattmatrise for utsalg og rabattkoden fra leverandørens prisliste.

Dette gir bedre kontroll på hvilke rabatt som blir gitt og sikrer at man ikke gir for mye rabatt og dermed taper penger. (denne måten å gi rabatter på er kun tilgjengelig for de som bruker det nye prishotellet og i de tilfeller hvor leverandør bruker rabattkoder for å angi rabatt)

Opprett en egen rabattmatrise med de rabattene som skal gjelde ut til kunde, og legg inn de kodene enten på kundekategori eller direkte på kunden, som beskrevet i artikkelen for rabattmatrise.

For leverandører med prisoppdatering fra prishotellet klargjøres en del oppsettet inne på den enkelte leverandøren under fanen Eksterne prislister. Fanen Rabattkode viser de rabattkodene og rabattsatsene som er oppført i prislisten fra leverandøren (1), angitt som Rabatt inn.

Under Rabatt ut angir man den rabattkoden(2) som skal gjelde for utsalg.

I eksemplet ovenfor vises like koder under (1) og (2), det er fordi varekoden i rabattmatrisen også er angitt med samme kode. Dette kan være en oversiktlig måte å gjøre det på for enkelt å se sammenhengen mellom kodene.  Men dette må vurderes ut fra omfang av rabatter og hvordan man ønsker å løse det i det enkelte tilfellet.

Kalkyle skal ikke brukes i denne sammenhengen.

Når en vare lastes ned eller oppdateres fra prishotellet vil den automatisk få tildelt riktig rabattkode.

På den måten vil rabatter ut til kunder kunne styres ut fra rabattkoden som er angitt i prislisten fra leverandør.

For varer som er lastet ned tidligere, dvs før rabattkodene ble krysset/definert, kan du kjøre en oppdatering for og automatisk tildele den aktuelle rabattkoden på varekortet.  Dette gjøres med valget Resynkroniser priser i samme skjermbildet.