SAF-T Eksport

Endret Wed, 20 May 2020 ved 01:44 PM

Rutinen for eksport av data i SAF-T format ligger under menyen Periodiske rutiner.

Du kommer automatisk inn på nåværende år ved åpning. Klikk på søke-glasset oppe til høyre i bildet for å skifte til det året det skal kjøres eksport for.

SAF-T kode for den enkelte kontoen legges inn på kontoen i kontoplanen.  Det er kun de kontiene i din kontoplan som er forskjellig fra SAF-T koden som må ha en eksportkode for dette.  De kontiene man ikke bruker trenger ingen SAF-T kode.

SAF-T Eksport Kassesystem

Før man kan kjøre eksport av SAF-T kasse så må betalingsmiddler mappes mot en SAF-T eksport type.

Dette kan gjøres fra betalingsmiddel menyen.

Eksport for SAF-T kassesystem finnes under hamburgermenyen, velg Eksport og deretter SAF-T Kasse.

Eksporten vil da starte automatisk og etter noen sekunder vil filen være klar for nedlastning.

Merk at filen lastes ned ferdig komprimert i en zip fil med ferdig formatert filnavn i henhold til dokumentasjon.

SAF-T Eksport Regnskap (tilgjengelig fra versjon 3.1.3)

Eksport for SAF-T regnskap finnes også under hamburgermenyen, velg Eksport og deretter SAF-T Regnskap.

En dialog vil da vises og man må velge hvilken av de tre type transaksjonene man ønsker eksport for.

Eksporten kan kjøres for:

• Hovedbokstransaksjoner
  • Kundereskontro
  • Leverandørreskontro

Hvilken som helst kombinasjon av disse kan benyttes, men merk at minst en må velges!

Avhengig av utvalget som er gjort kan eksporten kunne ta noen sekunder.

Felles for begge eksportene:

Avhengig av innstillinger i Chrome vil filer automatisk bli lastet ned eller du vil bli spurt om hvor filen skal lagres.

Chrome innstillinger kan endres til ønsker oppsett ved å følge instruksene fra Google: Nedlastinger i Chrome