Periodiske rutiner: Klargjøring av år og perioder

Endret Mon, 09 Sep 2019 ved 04:45 PM

Før du kan starte på et nytt år må det nye året opprettes.  Dette gjelder ikke bare for regnskapet, men må også gjøres for å kunne opprette faktura og kontantsalg.

Søk opp menyvalget Periodiske rutiner, fra Quick3 menyen oppe til venstre.

Opprett nytt år ved å velge Legg til (+)  fra menyen oppe til høyre, når du står inne på et år.
Nytt år åpnes i en ny fane.  Klikk på lagre, og periodene for året legges til.

For å sjekke hvor mange år som allerede ligger tilgjengelig kan du klikke på søk fra det året du står inne på.  Du får da oversikt over alle årene med status.

Status for År

Status for året oppdateres når årsavslutning kjøres.  Hvis det opprettes et nytt år og du i første omgang kun ønsker å tillate periodiseringer og ikke ordinære posteringer, kan status settes til Åpen for periodisering.  Dette kan være praktisk for å unngå feilposteringer frem i tid.

For år som tidligere er brukt til periodisering og skal åpnes for ordinære posteringer endres status fra Åpen for periodisering til Åpen.

Funksjonene er tilgjengelig fra menyen (1-2).