Varaston yleiskatsaus - Lisäasetukset

Muokattu Tue, 18 Jul 2023 klo 08:40 AM

Varaston sijaintirakenteen merkitys on keskeinen hyvin toimivan varastojärjestelmän kannalta. Se helpottaa varastossa olevien tuotteiden löytämistä ja yksinkertaistaa varaston inventaarion suorittamista merkittävästi. Jos nykyinen sijaintirakenne ei ole optimaalinen, voi olla tarpeen tehdä muutoksia sijainteihin. Varaston yleiskatsauksen lisäasetuksissa on käytettävissä erilaisia toimintoja, jotka helpottavat järjestelyn tekemistä. Näitä eri toimintoja kuvataan tarkemmin alla.

Parhaan yleiskuvan saamiseksi sijaintien rakentamisesta voit tutustua artikkeliin Varaston yleiskatsaus - Sijaintien rakenne

Vinkkejä järjestelyn suunnittelusta ja toteuttamisesta löydät artikkelista Varaston yleiskatsaus - Suunnitelma parempaan järjestelyyn

Navigointi näppäimistöllä

• Voit käyttää nuolinäppäimiä navigoidaksesi ylös tai alaspäin
  • Vasen ja oikea nuolinäppäin laajentaa tai sulkee varastopaikan solmukohdan
  • Alt + Z avaa valikon (sama joka avautuu hiiren oikeasta)
    • L lisää alisijainti
    • S poista
    • M yhdistä valitut
    • G luo sarja alisijainteja
  • F2 muokkaa valittua riviä. Tab-näppäimellä pääset eteenpäin.
  • Pidä Shift-näppäin painettuna valitaksesi useita rivejä
  • Käytä välilyöntiä valitaksesi yhden tai useampia merkittyjä rivejä (ruksattuja)

Toiminnot

Valikosta:

• Laajenna kaikki: Näyttää kaikki sijainnit
  • Kutista kaikki: Näyttää vain pääsijainnit
  • Muokkaa valittua: Avaa muokkausikkunan. Tässä on kolme muokkaustyyppiä:
    1. Korvaa (korvaa määritetyn tekstin toisella tekstillä)
    2. Kiinteä pituus (täyttää määritetyn merkin avulla saavuttaakseen kiinteän pituuden)
    3. Muuta isoiksi/pieniksi kirjaimiksi
  • Rakenna hierarkia valituista: Avaa ikkunan, johon on syötettävä hierarkiamalli (asettelusta on saatavilla tietoja ponnahdusikkunasta). Mallin tarkistamiseksi on esikatselu, joka näyttää ensimmäiset viisi riviä.

Hiiren oikealla:

• Lisää alisijainti: Lisää uuden alisijainnin valitsemallesi riville
  • Poista: Poistaa valitun sijainnin tai useamman jos olet valinnut monta sijaintia
  • Yhdistä valitut tähän: Yhdistää valitut sijainnit valitsemallesi paikalle
  • Luo alisijaintisarja: Luo uuden alisijaintisarjan valitulle sijainnille, käyttäen annettua aloitus- ja lopetusarvoa avautuvassa ikkunassa. Ehdottaa aloitusarvoa, jos valitulle sijainnille on jo olemassa alisijainteja.